Connect with us

FOTBAL

După aproape 10 ani, comuna Măerişte va avea din nou echipă în Liga a IV-a. “Vrem să formăm un lot bun”

Fruntaşă în Liga a V-a în sezonul trecut, gruparea condusă de Mircea Chiş va face pasul în eşalonul superior, iar comuna va avea din nou echipă în Liga a IV-a după 10 ani. Venus Giurtelec nu vrea să facă doar act de prezenţă şi se pregăteşte să îşi formeze un lot bun, după ce s-a pus la punct cu tot ce ţine de partea de infrastructură

Cumuna Măerişte a avut tradiţie în fotbalul sălăjean şi cu ani în urmă a avut două echipe înscrise în competiţiile organizate de AJF Sălaj. Venus Măerişte activa în Liga a IV-a, unde a avut rezultate notabile şi chiar a câştigat trofeul fazei judeţene a Cupei României în 2011.

A mai activat doar un sezon şi s-a desfiinţat, însă la Giurtelecu Şimleului s-a format între timp o altă echipă. După câteva sezoane petrecute în Liga a V-a, unde a avut rezultate bune, Venus Giurtelec a decis să facă pasul în eşalonul superior.

A fost printre fruntaştele Seriei Vest în sezonul 2019 – 2020, care a fost îngheţat din cauza pandemiei.

În vară când AJF Sălaj se pregătea să de-a startul sezonului 2020 – 2021, gruparea condusă de Mircea Chiş s-a înscris în Liga a IV-a, acolo unde este nerăbdătoare să debuteze.

Deocamdată mai are de aşteptat până ce va fi permisă şi reluarea competiţiilor de la amatori.

“Liga a IV-a rămâne valabilă pentru noi. Ne-am înscris şi vom fi la startul campionatului, care din păcate nu ştim când se va da. Sperăm să înceapă odată sezonul, că fără fotbal parcă nu suntem obişnuiţi”, spune Mircea Chiş.

Pauza la fotbalul din judeţ este deja de 10 luni, dar în această perioadă, Venus Giurtelec nu şi-a stopat activitatea. Atât cât a permis normele impuse de autorităţi, jucătorii au susţinut antrenamente pentru a rămâne într-o formă cât de cât bună pentru startul campionatului.

“Noi ne-am pregătit şi în această perioadă, iar de două ori pe săptămână ne-am antrenat la sala de sport. Când vremea este bună, mai facem câte o mişcare la sintetic, fiindcă la aer curat este altceva. Nu putem spune că nu avem condiţie fizică. Dacă mâine ar începe campionatul, pentru noi nu ar fi o problemă, pentru că avem cât de cât condiţie fizică. Majoritatea jucătorilor vin la pregătire”, spune conducătorul.

Venus Giurtelec şi-a pus la punct baza sportivă

De când şi-a propus să facă pasul în Liga a IV-a, Venus Giurtelec a lucrat la modernizarea bazei sportive. Au fost lucrări importante de refacere a gazonului, s-au comandat vestiare mobile, care vor fi racordate la reţeaua de apă şi la reţeaua electrică.  În apropiere s-a forat o fântână pentru a avea sursa de apă şi urmează să fie montate panouri solare, pentru ca jucătorii să beneficieze de apă caldă.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 20 ianuarie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL