Connect with us

Administraţie

Primarul comunei Chieşd face precizări importante în ce priveşte serviciul de deszăpezire din comună

Ca urmare a nemulţumirilor a unor cetăţeni din comună în ce priveşte serviciul de deszăpezire de pe raza comunei, primarul Leontin Chiş a ţinut să vină în faţa cetăţenilor cu un punct de vedere al administraţiei locale pe acest subiect, subliniind totodată că Primăria va avea discuţii cu cetăţenii pentru găsirea celei mai bune soluţii pentru desfăşurarea traficului în condiţii optime

Dragi cetăţeni ai comunei Chieşd!

Azi şi în viitor vă doresc să aveţi parte de multă sănătate şi linişte. Vreau să vă aduc la cunoştinţă că am fost şi doresc să vă fiu aproape în toate situaţiile în care vă aflaţi.

Eu cred că în anul 2021, pe lângă problemele de sănătate care ne frământă pe fiecare dintre noi, trebuie să aibă rezervat şi lucruri frumoase. Sincer, aş dori ca fiecăruia să îi rezerve bunul Dumnezeu numai surprize plăcute şi să ne bucurăm împreună. Aş dori să spun că fac cu bucurie munca pentru care am fost ales de către majoritatea concetăţenilor şi mă străduiesc să vă reprezint cu cinste pe toţi.

De Sărbătorile de Iarnă eram necăjiţi cu toţii că afară nu este zăpadă. Acum, îi aud pe unii care spun că iarna ne-a prins pe nepregătite. Doresc să spun tuturor cetăţenilor – indiferent de culoarea politică pe care o au – că s-a terminat campania electorală, că administraţia locală din comuna Chieşd, în frunte cu primarul şi viceprimarul, au noţiunea timpului. Ştim că după toamnă vine iarnă şi că în cursul lunii octombrie am încheiat un contract pentru deszăpezirea drumului judeţean din Sărmăşag până la intersecţia cu Corund, cu SC. SALONICA – firmă deţinută de către Dumitru Argylean, din Chieşd. Trebuie subliniat că respectiva societate are în dotare tractoare, plug pentru deszăpezit şi sărăriţă pentru împrăştiat material antiderapant.Pentru deszăpezirea drumurilor comunale şi uliţelor din comuna Chieşd, din luna octombrie erau pregătite două tractoare cu plug şi sărăriţă, fiecare gresate şi pregătite pentru intervenţie şi stocuri de material antiderapant. Totodată, oamenii ce lucrează pe aceste utilaje erau şi sunt pregătiţi fizic şi profesional pentru intervenţie.

Aş dori să vă spun că la prima ninsoare, cu toţii au fost la datorie. Nu doresc să argumentez nimic, ci doar să vă fac cunoscut că ştim şi încercăm să facem tot ce este posibil ca circulaţia să se deruleze în condiţii normale. Totuşi, e dureros ca – pe timp de iarnă – un om care nu a pornit niciodată un tractor sau care nu îşi poate curăţa podeţul să iasă din curte, să comenteze că nu ştiu cine din Primărie nu ştia că vine iarna.

Repet, facem tot ce stă în puterea noastră, ca administraţia locală să rezolve fiecare problemă. Maşini în şanţ au fost şi pe timp de vară şi regretăm acest fapt, dar trebuie să fim conştienţi că şi noi ca şi conducători auto, avem anumite responsabilităţi.

 Eu, în calitate de primar, vă doresc şi mă străduiesc să aveţi drumuri bune. Ştiu că mulţi cetăţeni lucrează la Zalău, care fac naveta cu autoturisme personale, iar alţii cu mijloace de transport în comun. Vă rog pe toţi să mă apelaţi şi să vedem ce putem face pentru a rezolva sau a găsi soluţii pentru navetă. Sunt sigur că împreună cu dumneavoastră şi cu transportatorul de pe această rută vom găsi o soluţie care va conveni tuturor părţilor implicate.

Menţionez că, prin contractul de sponsorizare din 2020 cu clubul sportiv ACS Chieşd, Primăria a virat clubului bani pentru achiziţionarea unui microbuz cu 19 locuri, cu care echipa de fotbal a comunei să se poată deplasa. La nevoie, respectivul mijloc de transport va putea fi folosit şi în folosul comunităţii.

Cu respect, Leontin Chiş – primarul comunei Chieşd

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Administraţie