Connect with us

Actualitate

Italian cu afaceri în Zimbor, şi care ar fi fost implicat în Mafie, a fost arestat pentru spălare de bani

Presa din Italia anunţă că Roberto Squecco a fost arestat, într-un dosar ce reprezintă o premieră pentru justiţia italiană, fiind pentru prima dată când se confiscă proprietăţi aflate în străinătate. Un teren de peste 4.000 mp din Zimbor ar fi fost confiscat de către autorităţile italiene


Ştirea săptămânii vine din presa italiană, fiind vorba despre arestarea lui Roberto Squecco – un om de afaceri, apropiat al unui clan mafiot.

Ancheta desfăşurată a dus la arestarea a nu mai puţin de 11 persoane. Totodată, s-a pus sechestru pe active în valoare de 16 milioane de euro, 26 de vehicule, 7 conturi bancare şi 12 terenuri în Capaccio: Pe lângă aceste bunuri, a fost confiscat şi un teren în comua Zimbor, de aproximativ 4.600 de metri pătraţi, spun cei de la ottopagine.it.

A fost pentru prima dată când în Italia s-au aplicat noile proceduri, introduse în urmă cu doi ani în Parlamentul European ce prevăd recunoaşterea reciprocă a ordinele de îngheţare şi confiscare între naţiuni.

Astfel, Curtea de la Salerno a dispus confiscarea terenului din Zimbor, teren ce aparţine lui Roberto Squecco.

Italianul este acuzat de spălare de bani, reutilizarea banilor şi a bunurilor de origine ilicită la abuz în serviciu şi falsificare la titlul fictive al activelor.

La Zimbor funcţionează o fabrică de lactate care aparţine lui Roberto Squecco. Din câte se pare, firma italiană are datorii şi către Primăria Zimbor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate