Connect with us

HANDBAL

HC Zalău şi-a fixat targetul pentru restul campionatului. “Ne propunem o clasare pe locurile 6 – 10”

Într-un campionat în care retrogradează direct ultimele trei clasate, iar ale două echipe merg la baraj, HC Zalău îşi propune o clasare în zona de mijloc a clasamentului. Formaţia sălăjeană este în grafic după şapte etape şi se află locul 8, cu nouă puncte acumulate

Liga Naţională a pornit la drum cu 16 echipe, dar va reveni la formatul de 14 din sezonul 2021 – 2022. În acest sens, la final de campionat, ocupantele locurilor 13 – 16 retrogradează direct, dar  cum Crişul Chişineu-Criş s-a retras din campionat, mai retrogradează doar trei echipe.

Emoţii la subsol vor mai fi, deoarece echipele clasate la final de campionat pe locurile 11 şi 12 vor susţine meciuri de baraj cu formaţiile de pe locurile 3 – 4 din Divizia A1. Deocamdată, HC Zalău este ferită de această zonă a clasamentului şi după şapte etape se află pe locul 8 cu 9 puncte acumulate. Pentru restul campionatului, formaţia zălăuană vrea să stea cât mai departe de această zonă şi şi-a propus ca şi target o clasare în locurile 6 – 10.

“Ar fi foare bine dacă vom reuşi să ne menţinem în zona respectivă a clasamentului, pe locurile 6 – 10.  Acest obiectiv l-am fixat pentru restul campionatului, dar asta nu înseamnă că dacă vom avea posibilitatea să fim mai sus, ne vom da la o parte. Va fi o luptă strânsă, iar campionatul este lung, fiindcă abia ce s-au jucat şapte etape”, a spus Gheorghe Tadici.

Săptămâna trecută, în primul meci oficial din 2021, HC Zalău a reuşit o victorie mare cu SCM Craiova.

“A fost o victorie importantă, la fel cum a fost şi victoria cu Dunărea Brăila. Sunt două echipe grele ca să spun aşa, cu valori, indiscutabil peste ceea ce avem noi, o echipă cu 11 jucătoare sub 23 de ani. Fetele s-au dăruit, au luptat 60 de minute. Din puncte de vedere fizic am dominat adversarul şi victoria a venit de la sine. Sunt puncte mari pe care nu le va putea lua multe echipe de la mijlocul clasamentului în jos”, a spus antrenorul Zalăului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole




 

 

 




More in HANDBAL