Connect with us

Social

A scăzut drastic numărul donatorilor de sânge în Sălaj. Conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină face un apel către oamenii cu suflet mare

Raportat la anul 2019, numărul donatorilor de sânge la centrul din Zalău a scăzut cu 25 %, în condiţiile în care cererea de sânge este mult mai mare, cu atât mai mult cu cât plasma consvalescentă este folosită pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19

Luna Ianuarie este o lună grea pentru toată lumea, cu atât mai mult cu cât luna Ianuarie 2021 vine după un an dificil din toate punctele de vedere. La fel este şi pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj, deoarece numărul de donatori a scăzut din păcate cu aproximativ 25% faţă de anul 2019.

Aceasta, în condiţiile în care cererea de componente sanguine a fost tot mai mare inclusiv de plasmă convalescentă de la donatorii vindecaţi de COVID-19, necesară pentru tratamentul pacienţilor aflaţi în secţiile ATI.

Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj face un apel pe această cale către toţi oamenii cu suflet mare care vor să ajute, să dea o picătură de speranţă bolnavilor din spital, să vină la Centrul de Tranfuzie Sanguină din Zalău să doneze sânge.

„Să nu uităm că numai împreună putem trece peste momentele de cumpănă din viaţa noastră! Vă aşteptăm cu drag!”, spune directorul Dr. Ilieş Cristina Angela.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj este de Luni până Vineri în intervalul orar 07.30 – 14.00 şi în a doua sâmbătă din fiecare lună în intervalul orar 08.00 – 12.00.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Social