Connect with us

Actualitate

Fostul primar al Dejului – fiu al satului Lemniu – a murit la două zile după ce a împlinit 67 de ani

Născut în comuna Letca, Gheorghe Benea a fost primul primar al Dejului de după Revoluţie, dar de-a lungul anilor a ocupat şi alte posturi importante, precum director general al Loteriei Române. În ultima perioadă s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate şi a pierdut lupta de viaţă în noaptea de luni spre marţi


Gheorghe Benea s-a născut în satul Lemniu, comuna Letca. A fost primar în Dej, în perioada imediat după revoluţie. De-a lungul anilor a ocupat şi alte posturi de conducere.

După ce a ieşit din funcţia de primar, sălăjeanul a devenit director tehnic la Fabrica de Celuloză şi Hârtie din Dej, din 1990 până în 1998. Până în 2004 a fost director la Someş SA Dej pentru ca ulterior să ocupe şi funcţia de director la Pehart Tec SA Petreşti, până în anul 2007.

Din 2009 şi până în vara lui 2012 a fost director general la Compania Naţională “Loteria Română” SA.

Însă, în ultimii ani, Gheorghe Benea s-a confruntat cu probleme de sănătate, fiind internat de câteva zile la un spital din Cluj-Napoca, fiind confirmat şi cu COVID-19.

Starea sa de sănătate s-a înrăutăţit şi din păcate, luni noaptea spre marţi, inima sa a cedat, la două zile după ce a împlinit 67 de ani.

”Înmormântarea o să fie joi, de la ora 12, în satul lui de naștere – Lemniu, județul Sălaj, unde a vrut să fie înmormântat, deasupra lui bunicu. Va sluji IPS Părinte Mitropolit Andrei. Domnul să ne ia pe toți în brațe. Să nu ne uitați în rugăciuni”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a fiului său, preot Grigorie Benea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate