Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău testează patru juniori sălăjeni

La primul antrenament din 2021, sub comanda lui Marius Paşca s-au prezentat Florin Lingurar şi Andrei Ştirb de la CS Atletic Zalău, David Oşan de la juniorii lui ACS FC Recea, dar şi Robert Rus, atacantul ce aparţine de Rapid Jibou


Până când va avea propriile grupe de juniori republicani, care să fie o rampă de lansare pentru jucătorii tineri spre echipa mare, SCM Zalău trebuie să caute soluţii, pentru a avea în lot şi jucători care să se încadreze regulii under, din Liga a III-a.

În acest sens, atât în vară, cât şi în această iarnă, la început de pregătire s-au prezentat mai mulţi juniori pentru ca antrenorul Marius Paşca să-i poată vedea la lucru.

Şi la reunirea de luni au venit patru jucători cu vârste cuprinse între 17 şi 18 ani, toţi trei fiind sălăjeni. De la Atletic Zalău au venit Florin Lingurar, un mijlocaş născut în anul 2002 şi Andrei Ştirb, un jucător născut în anul 2003.

În pregătiri a venit şi David Oşan, un junior din 2002,  originar din Cehu Silvaniei, care în perioada junioratului a jucat la la FC Kiss Baia Mare,  CSS 2 Baia Mare, dar şi la juniorii de la ACS FC Recea.

“Avem în vedere jucători  tineri din 2002 – 2003, pentru a întări acest segment, fiindcă ne gândim şi în perspectiva sezonului viitor. Ei au o şansă să se pregătească cu noi şi sper să profite ţinând cont că de un an de zile, competiţiile de copii şi juniori au fost suspendate. Sper să mă convingă în cele două săptămâni. După două săptămâni vom trage linie şi vor pleca în cantonament doar cei cu care semnăm contracte”, spune antrenorul Marius Paşca.

SCM Zalău l-a rechemat la pregătiri şi pe Robert Rus, atacant ce aparţine de Rapid Jibou, dar ultima dată a jucat pentru Dumbrava, sub formă de împrumut. Juniorul a mai fost în pregătiri cu echipa şi în vară, dar a ratat transferul la Zalău, din cauza unei accidentări.

“Robert Rus este un jucător pe care l-am avut şi la Dumbrava Gîlgău şi eu am încredere în el. Este un jucător cu potenţial şi cu un fizic bun pentru vârsta lui. A fost lovit de ghinion în vară, când a făcut o ruptură musculară care l-a ţinut departe de pregătire. Acesta  a fost motivul pentru care nu a fost reţinut în lot. Sper să demonstreze în aceste două săptămâni şi în cele două jocuri amicale că ne vom putea baza pe serviciile lui”, a declarat antrenorul.

Tehnicianul precizat că în zilele următoare, în pregătiri ar putea veni şi alţi jucători tineri, unii dintre ei chiar cu meciuri în Liga a III-a.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL