Connect with us

HANDBAL

Ţine ridicat “steagul”. Alina Czeczi, singura sălăjeancă din Liga Naţională

Rămasă singura jucătoare din Zalău ce activează în Liga Naţională, Alina Czeczi joacă cu succes la Dunărea Brăila, pentru care a debutat şi în grupele Europa Handball League, reuşind două goluri în partida cu Fleury Loiret


De-a lungul anilor, Sălajul a dat jucătoare importante în Liga Naţională de handbal feminin, dar acum, la cel mai înalt nivel din România activează cu succes doar Alina Czeczi.

Ajunsă la 31 de ani, handbalista originară din Zalău joacă la Dunărea Brăila, unde activează din 2013. Are rezultate notabile în tricoul echipei din Brăila, cu care în 2014 a cucerit o medalie de bronz, iar în 2017  fost medaliată cu argint.

Ca şi realizări personale, Alina Czeczi şi-a trecut în cv titlul de golgheteră a Ligii Naţionale, în sezonul 2018 – 2019, când a marcat nu mai puţin de 180 de goluri pentru Dunărea Brăila.

La final de 2020, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a apreciat activitatea sportivă a handbalistei din Zalău, astfel că i-a oferit un premiu special pentru continuitate şi perseverenţă în activitatea handbalistică de la Dunărea Brăila.

Chiar dacă în acest sezon, Dunărea Brăila şi-a format o echipă valoroasă, cu multe jucătoare străine, Alina Czeczi îşi mai are loc în lotul echipe antrenate de Neven Hrupec. Şi în cele şase etape de campionat, zălăuanca s-a evidenţiat în partidele în care a intrat pe semicerc, reuşind să înscrie 12 goluri.

La finalul săptămânii trecute, Alina Czeczi a debutat şi în grupele Europa Handball League şi a pus umărul la victoria cu Fleury Loiret. Dunărea a câştigat cu 29 – 27, iar Alina Czeczi a reuşit să înscrie două goluri în poarta echipei din Franţa.

Există și o excepție, excepția care întărește regula. E vorba de Adina Sabău, singura handbalistă originară din Sălaj din lotul formației HC Zalău, care însă este cam al treilea portar al echipei și care are prezențe sporadice între buturi.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL