Connect with us

DIVIZIA A1

Brazilianul de la SCM Zalău, Nicolas Bernard dos Santos, fascinat de zăpadă. “Eram obişnuit să văd zăpadă doar în filme”

Voleibalistul a avut parte de o surpriză plăcută în această săptămână, fiind fascinat de ninsorile care s-au abătut asupra Zalăului în ultimele zile. Cum în Brazilia nu ninge, Nicolas s-a bucurat de zăpada pufoasă care s-a aşternut pe străzile municipiului


Ceea ce pentru unii poate părea banal, pentru alţii ar putea însemna ceva special. Poate că noi, românii, ne-am săturat de zăpadă, chiar dacă în ultimii ani, ninge tot mai puţin. Însă, unii au crescut fără bucuria ninsorii, având în vedere climatul diferit.

Aşa este şi cazul brazilianului Nicolas Bernard dos Santos.

Cum zăpada nu ajunge în “Ţara Cafelei”, voleibalistul a văzut pentru prima dată zăpada când a călătorit împreună cu familia în S.U.A. şi Canada, dar atunci era doar un copil.

Însă, în această săptămână, ninsorile s-au abătut asupra Zalăului, iar voleibalistul a fost surprins de moment, bucurându-se albul aşternut pe străzile municipiului şi nu a ezitat să se fotografieze în faţa Parcului Central Municipal.

“Am văzut pentru prima dată zăpadă când eram copil şi plecasem împreună cu familia într-o vacanţă în Canada şi Statele Unite ale Americii. Aveam 3 sau 4 ani atunci. Însă, pot spune că este pentru prima dată când mă bucur cu adevărat. Pentru mine este ceva foarte special. Cred că este foarte frumos şi este ceva cu care eram obişnuit să văd doar în filme. Să văd live cum ninge este ceva rar, este un moment special”, spune Nicolas Bernard Dos Santos.

Cât despre frigul din România, voleibalistul de la SCM Zalău spune că este obişnuit şi până în prezent nu a întâmpinat dificultăţi. Un mare avantaj este şi faptul că Nicolas vine din cea mai friguroasă parte a Braziliei.

“Sunt din sudul Braziliei şi acolo este cea mai friguroasă parte a ţării. Câteodată, temperatura ajunge şi la 0°C şi astfel sunt obişnuit cu frigul.  Însă, când am venit aici, credeam că o să fie mai frig. Până în prezent nu e aşa rău şi mai este şi partea frumoasă cu zăpada. Totuşi, aş prefera zilele însorite, 25°C fiind temperatura perfectă pentru mine”, spune voleibalistul.

Cât despre activităţi de iarnă, deocamdată nu se pune problema, având în vedere că sezonul din Divizia A1 este în desfăşurare, iar voleibalistul spune că lasă sania pentru vacanţe.

“Dacă avem timp liber, poate vom merge undeva să ne bucurăm cu adevărat de zăpadă. Însă, la sanie, ski sau snowboarding trebuie să avem multă grijă pentru că ne putem accidenta. Deci, aceste activităţi rămân pentru vacanţe”, a încheiat Nicolas Bernard Dos Santos.

Sud-americanul a început voleiul încă de la vârsta de 11 ani la Gremio şi ani la rând a îmbrăcat tricoul unor formaţii din ţara natală, precum Apav Volei, Minas, Bento Volei, Taubate şi Corinthians. În sezonul trecut a fost în Franţa, la Montpellier.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1