Connect with us

Actualitate

Peste 1.500 de sălăjeni s-au vaccinat deja împotriva COVID-19

Începută pe data de 4 ianuarie, campania de vaccinare din judeţ împotriva COVID-19 continuă. Doar în ultima zi, în Sălaj s-au vaccinat 125 de persoane


Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început şi în Sălaj pe data de 4 ianuarie 2021. În prima săptămână, pe raza judeţului Sălaj s-au vaccinat nu mai puţin de 1231 de persoane.

Campania de vaccinare a început în Municipiul Zalău și Jibou, după care a continuat în Şimleu Silvaniei, dar şi în comuna Crasna. În fiecare centru, primii oameni vaccinaţi au fost persoane din sistemul medical.

Autorităţile informează că, în Sălaj, doar în ultimele 24 de ore s-au vaccinat 125 de persoane, numărul sălăjenilor vaccinaţi ajungând acum la 1.431 de persoane.

Conform datelor transmise de Instituţia Prefectului din Sălaj, nu au fost înregistrate reacţii adverse la nicio persoană, iar campania de vaccinare decurge fără probleme.

Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară şi necondiţionată.

Programarea pentru vaccinarea populaţiei se va efectua în mod electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie. În conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID- 19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănatate şi social.

Ulterior, în aplicaţie se va activa accesul şi pentru celelalte două grupe de vaccinare. Astfel, în grupa a II-a regăsim populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale.

Mai apoi, în calcul  sunt luaţi cei din grupa a III-a, adică populaţia generală.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Actualitate