Connect with us

DIVIZIA A1

Întăriri la început de an: SCM Zalău transferă un internaţional din Belarus

Chiar înainte de startul returului, gruparea sălăjeană a ajuns la o înţelegere cu secundul Viachaslau Charapovich. Voleibalistul de 28 de ani vine de la Shakhtar Soligorsk, cu care în sezonul 2019 – 2020  a câştigat toate trofeele interne din Belarus


Dacă în vară a fost presată de timp pentru formarea unui lot,  în această iarnă, SCM Zalău a făcut mici retuşuri. Încă de la finalul turului a ajuns la o înţelegere cu David Csanad pentru prelungirea contractului, dar conducerea a ţinut neapărat să aducă un jucător de atac, care să aducă un plus echipei.

În aceste condiţii, chiar şi în perioara sărbătorilor, managerul Adrian Feher a căutat soluţii. A trebuit să ţină cont de multe aspecte ţinând cond de restricţiile care sunt în Europa pe perioada de pandemie.

Până la urmă, SCM Zalău a reuşit să facă un transfer în pauza competiţională şi a ajuns la o înţelegere cu un internaţional din Belarus.Viachaslau Charapovich este noua achiziţie a echipei zălăuane. Un voleibalist în vârstă de 28 de ani, care vine de la Shakhtar Soligorsk, club pentru care a jucat în două perioade 2013 – 2015 şi 2019 – 2020.

În sezonul trecut, Charapovich a fost un jucător de bază la Shakhtar Soligorsk, cu care a câştigat toate trofeele interne din Belarus: titlu, cupa şi Supercupa Belarusului.

Noua achiziţie a Zalăului a mai jucat în ţara sa natală pentru Metallurg Zhlobin (2010 – 2013), Bate Borisov (2015 – 2017) şi Energia Gomel (2018 – 2019), dar în urmă cu trei sezoane a evoluat şi în campionatul Bulgariei, la una dintre cele mai puternice echipe, Neftochimik Burgas.

Şi în Bulgaria, Viachaslau Charapovich a avut realizări şi a reuşit să câştige campionatul, cupa dar şi supercupa. Voleibalistul a semnat deja contractul cu SCM şi este eşteptat la Zalău în zilele următoare. Miercuri este programat la Ambasada României din Belurs pentru viză, iar jucătorul ar putea debuta pentru gruparea de sub Meseş, în perioada 28 – 31 ianuarie la turneul Cupei României de la Cluj-Napoca.

“Cred că este un jucător de care avem nevoie. Este un voleibalist de forţă, care joacă în Naţionala Belarusului. A jucat şi în Bulgaria şi are experineţă. Noi pe postul respectiv am avut nevoie de un jucător de forţă. Sper ca după această achiziţie, echipa să fie mai puternică, iar în a doua parte a sezonului să ne depăşim obiectivul. Noi vrem să prindem primele patru locuri şi să ne calificăm în cupele europene”.

 Adrian Feher

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1