Connect with us

Actualitate

Municipiul Zalău și 4 comune, din nou în scenariul ROȘU. Situația epidemiologică la zi în Sălaj

La nivelul județului Sălaj, se află în acest moment 13 UAT-uri, în care incidența este mai mare de 1.5 la mia de locuitori. Din păcate, cinci UAT-uri se află în scenariul roșu, pe listă aflându-se Zalha, Almașu. Plopiș, Zimbor, dar și municipiul Zalău

După o perioadă de liniște, în care situația epidemiologică din Sălaj era bună, au venit câteva zile în care numărul de cazuri de coronavirus a tot crescut.

În cursul zilei de sâmbătă, după centralizarea rezultatelor din ultimele 24 de ore, a fost înregistrată și o creștere a incidenței la mia de locuitori. La nivel de județ nu e rău, deoarece Sălajul are o incidență de 1.48, ceea ce înseamnă că județul nostru se află încă în scenariul verde.

Din păcate, a început să crească numărul de UAT-uri care au ieșit din scenariul verde. Mai mult, cinci dintre ele se află în scenariul roșu. Este vorba de comunele Zalha, Almașu, Plopiș, Zimbor și municipiul Zalău, care în acest moment are o incidență de 3.04! Ca urmare, autoritățile se pot pregăti de aplicarea unui set de măsuri mai drastice.

Conform datelor centralizate astăzi, 9 ianuarie 2021, situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj se prezintă astfel:

■ 6.459 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;

■ 38 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;

■ 5.282 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei;

■ 1.009 cazuri pozitive în prezent, din care, 60 persoane spitalizate, iar 949 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie);

■ 613 persoane aflate în carantină la domiciliu;

■ 168 persoane decedate, inregistrate de la începutul pandemiei.

■ Incidența înregistrată la nivelul județului Sălaj, la data de 09.01.2021 este de 1,48/1000 de locuitori.

Situația UAT-urilor în care incidența depășeste în momentul de față pragul de 1,5/1000 de locuitori

Comuna Creaca 2,83
Comuna Hida 2,28
Comuna Horoatu Crasnei 2,24
Comuna Cristolţ 1,68
Comuna Şimişna 1,68
Comuna Bănişor 1,53
Comuna Bălan 1,52
Comuna Hereclean 1,52
Comuna Zimbor 4,00
Comuna Plopiş 3,53
Mun. Zalău 3,04
Comuna Almaşu 3,02
Comuna Zalha 3,02

  • UAT-utile cu incidență sub valoarea de 1,5/1000 de locuitori nu sunt cuprinse în raportarea de mai sus.

Instituția Prefectului Județul Sălaj face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate