Connect with us

Administraţie

FOTO. S-au recepţionat lucrările la drumul judeţean DJ 108 E, care a fost reabilitat de Primăria Năpradea, până la limita cu judeţul Maramureş

Investiţia s-a realizat prin fonduri guvernamentale, prin PNDL II, iar lucrările au constat în modernizarea şi asfaltarea a 4,5 km, din Cheud, până la limita cu judeţul Maramureş. Proiectul s-a finalizat în acest an, iar înainte de Crăciun s-a făcut recepţia lucrărilor. ”Este un drum de nota 10 şi este unul dintre obiectivele cu care ne mândrim”, spune primarul Vasile Fodor

Administraţia locală din Năpradea a deschis noi orizonturi spre judeţul Maramureş şi în special spre municipiul Baia Mare, prin asfaltarea drumul judeţean DJ 108 E, porţiunea de la Cheud, până la limita cu judeţul vecin.

Drumul judeţean aparţine de Consiliul Judeţean Sălaj, dar Primăria Năpradea l-a luat în administrare şi a depus un proiect pentru modernizarea şi asfaltarea celor 4,5 km, din Cheud, până la limita cu judeţul Maramureş.Porţiunea respectivă a fost modernizată prin PNDL II, iar lucrările au început în 2019 şi s-au finalizat în acest an.

După ce s-au executat toate lucrările, Primăria a făcut recepţia investiţiei, chiar înainte de Crăciun.

”A fost de o importanţă deosebită acest proiect. Avem un drum de nota 10 şi este unul dintre obiectivele cu care ne mândrim. Ne bucurăm că am reuşit să îl finalizăm şi acum, cetăţenii comunei au o altă alternativă spre judeţul Maramureş şi spre municipiul Baia Mare. Drumul a fost recepţionat şi pot spune că a ieşit o lucrare frumoasă. Este o mare realizare pentru cetăţenii comunei noastre”, ne-a declarat primarul Vasile Fodor.

Acum Primăria Năpradea va face demersurile pentru ca porţiunea de drum ce a fost modernizată să fie predată celor de la Consiliul Judeţean Sălaj.Aproape la jumătate s-a redus distanţa dintre Năpradea şi Baia Mare. Dacă pe ruta Someş-Odorhei, Benesat, Ulmeni, Baia Mare, distanţa era de 82 de km, acum, cetăţenii comunei Năpradea pot ajunge mai uşor în ”capitala” Maramureşului, pe drumul judeţean 108 E, distanţa fiind de 42 km.

Până la intrarea în judeţul vecin se circulă pe asfalt, după care urmează o porţiune de 2,5 km pe raza judeţului Maramureş, care nu este asfaltată, între limita de judeţ şi Chelinţa. Pe această porţiune s-a intervenit în ultima perioadă şi drumul a fost pietruit, dar există promisiuni de la Consiliul Judeţean Maramureş că cei 2,5 km vor fi asfaltaţi.

”Avem speranţe că cei de la Consiliul Judeţean Maramureş vor reabilita cei 2,5 km, pentru a fi util şi drumul nostru.  Sper să găsesc înţelegere la noua conducere de la Consiliul Judeţean Maramureş. Voi avea o întâlnire cu noul preşedinte în ianuarie şi mai ales că suntem de aceeaşi culoare politică sper să rezolvăm problema. Asfaltarea a 2,5 km nu înseamnă o valoare atât de mare pentru un Consiliul Judeţean. Până la urmă este un drum judeţean, nu un drum comunal sau o uliţă. Am convingerea că voi găsi înţelegere”, ne-a declarat Vasile Fodor – primarul comunei Năpradea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Administraţie