Connect with us

FOTBAL

Un minicampionat la primăvară, o soluţie pentru terminarea sezonului 2020 – 2021 în fotbalul amator?!

Amânat din cauza situaţiei epidemiologice, sezonul 2020 – 2021 ar putea începe doar în primăvară, ceea ce ar însemna automat un sezon scurt, de câteva luni, mai ales în Liga a IV-a eşalon care va trebui să dea campioana judeţului şi reprezentanta la barajul pentru Liga a III-a

Ţinând cont nu doar de situaţia epidemiologică ci şi de condiţiile meteo, campionatele judeţene de fotbal nu pot începe mai devreme de luna martie. În aceste condiţii, timpul pentru finalizarea sezonului 2020 – 2021 va fi unul scurt, cel puţin la Liga a IV-a, unde va trebui desemnată o câştigătoare, care mai apoi să participe la barajul pentru Liga a III-a.

Având în vedere această situaţie, se discută despre disputarea  unui minicampionat în primăvară, dar AJF Sălaj aşteaptă semnale clare din partea FRF pentru a-şi putea face un plan de bătaie pentru perioada următoare. Un aspect important remarcat în această perioadă dificilă din pandemie este faptul că nicio echipă din Liga a IV-a  şi Liga a V-a nu a semnalat probleme şi nu şi-a manifestat intenţia de a se retrage din competiţii.

“Ţinând cont de situaţie, acest sezon va fi unul scurt şi probabil, în primăvară, se va juca un minicampionat. Se vor găsi soluţii să avem o competiţie, atât la Liga a IV-a şi a V-a, cât şi la copii şi juniori. Noi vom lua cele mai bune decizii, după ce ne vom consulta cu membrii afiliaţi. Vom stabili cu exactitate modul de desfăşurare al competiţiilor după ce Federaţia va anunţa data până la care va trebui comunicată echipa câştigătoare în Liga a IV-a”, spune Daniel Sabou – preşedintele AJF Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL