Connect with us

FOTBAL

FOTO. Sportul Şimleu Silvaniei, premiată de DJST Sălaj

La final de an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a acordat un premiu special formaţiei şimleuane pentru promovarea sportivilor sălăjeni în Liga a III-a

După o pauză de 5 ani, Sălajul are din nou două echipe în Liga a III-a, SCM Zalău şi Sportul Şimleu, care activează în Seria a X-a.

Cele două grupări au obiective diferite, iar SCM Zalău ţinteşe calificare la baraj şi chiar promovarea în Liga a II-a, în timp ce Sportul Şimleu îşi propune menţinerea la acest nivel.În condiţiile în care are un obiectiv îndrăzneţ, SCM Zalău a apelat la mulţi jucători cu experienţă, din afara judeţului, în timp ce Sportul Şimleu a fost echipa care a pus un mare accent pe jucătorii de plan local.

Astfel, la formaţia de sub Măgură, 90% din lot este format din jucători sălăjeni, iar din afara judeţului sunt doar trei fotbalişti: Gueye Mansour, Ismael Guiti şi Gabriel Caba. Au fost jocuri în turul de campionat, când Sportul Şimleu a avut în primul 11 chiar şi 10 sălăjeni, iar acest lucru s-a întâmplat în derby-ul cu SCM Zalău şi chiar în partida cu Minaur Baia Mare, când gruparea de sub Măgură a scos o remiză.

Deşi majoritatea jucătorilor au fost la debutul în Liga a III-a, trupa antrenată de George Zima a strâns o zestre de 13 puncte în cele 10 etape şi merită toate aprecierile, mai ales că este echipa care mizează pe cât mai mulţi jucători sălăjeni.

Acest aspect a fost remarcat şi de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret din Sălaj, care l-a final de an a acordat un premiu special formaţiei şimleuane pentru promovarea sportivilor sălăjeni în Liga a III-a.

Sportul Şimleu a primit un trofeu şi o diplomă, la fel şi antrenorul George Zima, iar de la gruparea şimleuană a fost premiat şi portarul Paul Cosma.

Pentru evoluţiile bune pe care le-a avut în 2020, tânărul goakeeper a fost inclus în clasamentul sporturilor olimpice şi a primit o diplomă, o plachetă, dar şi un premiu în bani. Pentru sportivii aflaţi în categoria laureaţilor, de la locul 4 în jos, DJST Sălaj a acordat câte 300 de lei.

“Sportul Şimleu a făcut un lucru benefic nu doar pentru echipa noastră ci şi pentru tinerii din Sălaj. Ne bucurăm că  munca noastră a fost apreciată şi de DJST Sălaj. Noi ne dorim să mergem în aceeaşi direcţie şi să promovăm cât mai mulţi jucători din zonă”, a declarat Ioan Gurzău, preşedintele de la Sportul Şimleu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL