Connect with us

ATLETISM

Paula Todoran e campioana naţionala!

Anul trecut, Paula Todoran cucerea doar medalia de argint în cadrul Campionatelor Naţionale de semimaraton, insa acum, atleta legitimata la CSM Zalau si antrenata de Mirel Seisanu si-a luat revansa, cucerind aurul.

De aceasta data, cursa a avut loc la Slanic Prahova, pe data de 4 septembrie, pe un traseu destul de dificil. In ciuda acestui aspect, Paula Todoran s-a descurcat de minune, trecând linia de sosire prima, cu timpul 1:14.30” devenind astfel campioana naţionala la senioare. Aceasta performanţa i-a asigurat atletei noastre si participarea la Campionatul Mondial de semimaraton, ce va avea loc pe data de 16 octombrie, în localitatea Nannjing, din China. Obiectivul Paulei Todoran, dupa spusele antrenorului Mirel Seisanu, va fi realizarea unui record personal, deoarece va fi extrem de greu sa se impuna în faţa sportivelor de culoare, mult mai obisnuite cu clima din China. Revenind la Campionatul Naţional de semimaraton, trebuie sa spunem ca CSM Zalau a mai fost reprezentat de doua atlete, e drept, cu dubla legitimare, este vorba de Alina Niţulescu (CSM Craiova – CSM Zalau locul IV) si Nicoleta Petrescu (CS Rapid – CSM Zalau locul VII senioare si locul II tineret). In aceste condiţii, echipa de fete a gruparii de la poalele Mesesului a devenit campioana României la aceasta proba. Nu vom încheia fara a oglindi si performanţa Simonei Maxim, o alta atleta formata la CSM Zalau, care actualmente evolueaza pentru CSU Galaţi. Ea a trecut linia de sosire a III-a, cu timpul de 1:16.45”.


“Anul trecut, Paula venea dupa o accidentare destul de serioasa, iar acel lucru a împiedicat-o sa alerge la adevaratul ei potenţial. Acum, însa, a reusit un timp foarte bun, pe un traseu dificil, fapt care i-a adus si felicitari din partea antrenorilor federali. La Campionatul Mondial din China ne-am propus realizare aunui record personal, pentru ca va fi foarte greu sa ne luptam pentru medalii cu atletele de culoare. Noi ne-am fi dorit sa concuram si la Campionatul Naţional de maraton, însa se suprapune cu Campionatul Mondial. Oricum, pe finalul lunii orctombrie vom cauta un maraton unde sa putem concura. Deocamdata, pregatirea se va face pe plan local, urmând ca din data de 6 octombrie, Paula sa se antreneze si la Snagov, unde va susţine si câteva probe de verificare. Sa speram ca va fi sanatoasa si va reusi sa faca o cursa buna” – Mirel Seişanu, antrenor

 

Monel Sabou exceleaza si în antrenorat

Unul dintre cei mai cunoscuţi atleţi salajeni, este vorba despre Monel Sabou, s-a orientat si spre antrenorat, iar rezultatele nu au întârziat sa apara. Astfel, elevul sau, este vorba despre Sorin Mâneran, legitimat la CSM Arad, a devenit vicecampion naţional la seniori si campion naţional la tineret (1:07.31” – record personal), o performanţa excelenta, atât pentru sportiv, cât si pentru proaspatul antrenor, care-si dovedeste ţnca o data calitaţile si cunostinţele dobândite de-a lungul timpului în numeroasele curse la care a luat parte.

 

Ioana Dan, vicecampioană naţională!

Sportiva legitimata la CSS Zalau si pregatita de Radu Rusu a demonstrat si de aceasta data ca este o atleta de viitor, fiind foarte aproape de a se impune în proba destinata junioarelor. Ioana Dan a trecut linia de sosire a doua, cu timpul 1:26.41”. La baieţi, rezultatele au fost mai modeste, Dan Mirsidan (CSS Zalau), pregatit de Radu Rusu, clasându-se pe locul VI, cu timpul de 1:17.51”, iar elevul lui Lucian Bârlogeanu, este vorba despre David Duma (LPS “Avram Iancu”), a terminat cursa doar pe locul XII, cu timpul 1:22.30”.                              Ciprian PETRAN 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ATLETISM