Connect with us

Actualitate

VIDEO. Un zălăuan a inventat un sistem prin care se poate construi o casă perfect izolată în doar ŞASE zile!

După mai mulţi ani de studii, cercetare şi informare, Mathe Levente a pus la punct bazele sistemului Thermodul, prin care se poate construi o casă bine izolată în doar câteva zile


Zălăuanul Mathe Levente a pus la punct bazele sistemului Thermodul, sistem cu ajutorul căruia se construieşte o casă bine izolată termic în doar câteva zile.

Tehnologia folosită în acest sistem este una care ţine cu buzunarul proprietarului, astfel că şi costurile sunt mult mai mici decât la o casă tradiţională.

“Sistemul Thermodul este o tehnologie de construcție folosită de mai mulţi ani în lume pentru locuințe energo-economice, care se impune pe piaţă din ce în ce mai mult. Panourile Thermodul sunt realizate din două plăci de Neopor sau polistiren expandat cu densitatea de 24 kg/mc, cu lăţimea de 1 m şi înălţimea de 3 m, în funcţie de natura peretelui.

Plăcile panoului sunt spaţiate la 15 cm. distanţă una faţă de cealaltă, printr-un sistem mecanic propriu, realizat cu elemente din pvc, fără conductivitate termică, pentru a nu favoriza apariţia punţilor termice. Interspaţiul dintre plăcile panoului se umple cu beton prin turnare, dupa ce s-a montat armatură necesara (stâlpi, grinzi, centuri, boiandrugi). Nu există operaţiuni de decofrare.

Cofrajul rămâne înglobat în lucrare, iar cei 28 de cm de Neopor ai panoului TN28 vor constitui izolaţia termofonică în dublă cochilie a clădirii. O soluţie inovatoare este adoptată pentru realizarea planşeelor. Similar execuţiei pereţilor, polistirenul este folosit şi aici drept cofrag pentru turnarea betonului, iar apoi ca izolaţie termofonică” a declarat Mathe Laszlo, inventorul Thermodul System, citat de Ziarulonline.ro.

Zălăuanul spune că sunt mult mai mici costurile de întreţinere în cazul Thermodul, sistemul fiind şi unul “verde”.

“Categoric DA. Cand vorbim de o casă la cheie, cu Thermodul System putem obține costuri cu 20-30% mai mici decat la o casă tradițională. Si aici vorbim de o construcţie ecologică, fără lemn, prielnică mediului inconjurator, dar nu in ultimul rând perfect izolată. Îmi e milă de oameni care cred că dacă au lipit postiren de 10 cm. pe exteriorul casei au o locuință izolată.

Da, este mai bine decat nimic, dar diferenta nu este foarte mare. Dacă iarna îmi iau o haină dar nu îmi pun ciorapi si căciulă, am toate sansele să îngheţ. Nu fac reclamă la mașini, dar dacă îți cumperi Logan, mergi cu Logan, dacă iți cumperi un Mercedes, ai alt confort. Și atenție! La preturi mai mici decat o casa din cărămidă (care a fost inventată cu aproape 100 de ani în urmă), izolată de formă”, spune zălăuanul.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate