Connect with us

Actualitate

Boncidai Csaba, după alegerile parlamentare: “Este un timp prielnic pentru a munci, pentru a investi şi pentru a ridica nivelul de trai al societăţii”

Primarul comunei Pericei consideră că judeţul Sălaj, precum şi întreaga Românie are nevoie de linişte în următorii ani, fiind un timp potrivit pentru investiţii şi pentru dezvoltarea nivelului de trai. În ceea ce priveşte alegerile parlamentare de duminică, cu o prezenţă de peste 44 %, cetăţenii din comuna Pericei au votat candidaţii Uniunii Democratice a Maghiarilor din România pentru a-i reprezenta în Parlament în următorii patru ani


Comuna Pericei a fost vizitată recent de însuşi preşedintele UDMR – Kelemen Hunor. Liderul Uniunii Democratice a Maghiarilor din Transilvania a venit în vizită în comuna condusă de Boncidai Csaba pentru a sta de vorbă  cu antreprenorii din zonă.

A fost încântat de ceea ce a văzut la Pericei, iar cetăţenii comunei au fost la rândul lor încântaţi de vizita preşedintelui UDMR.

De altfel, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, cetăţenii din Pericei s-au prezentat în procentaj de 44,52 % la urnele de votare, pentru a-şi exprima dorinţa ca anumite persoane să le reprezinte în Parlamentul României.

Din totalul de 3.007 persoane înscrise pe listele parlamentare, au votat 1.339, majoritatea cu UDMR.

În secţia de la Primăria Pericei, UDMR a câştigat cu un procentaj zdrobitor de 86,58 %, faţă de PSD care a obţinut doar 3,58 % la Camera Deputaţilor.

În ceea ce priveşte situaţia de la Senat, diferenţa a fost şi mai clară, UDMR obţinând un procentaj de 88,1 %, în timp ce PSD a obţinut 3,69 %.

Şi la secţia de votare de la Grădiniţa cu Program Prelungit Pericei a fost o victorie clară a UDMR-ului care a obţinut 85,68 % la Senat şi 84,6 la Camera Deputaţilor. La secţia din Bădăcin a câştigat PNL, iar la Sici a câştigat PSD.

Cei care au deschis listele UDMR Sălaj pentru Senat şi Camera Deputaţilor au fost Seres Denes (deputat) şi Kovacs Irene (senator).

La Pericei s-a înregistrat o prezenţă la vot peste media naţională, astfel că primarul Boncidai Csaba le-a mulţumit cetăţenilor care s-au prezentat la urne.

“Rezultatul este unul mulţumitor şi totul a decurs precum ne-am aşteptat. Ţin să le mulţumesc pe această cale celor care au fost la vot, în special celor care au votat UDMR. Nu au fost probleme de încălcare a legislaţiei. Am dat votul spre parlamentari şi sperăm că vor fructifica voturile noastre pentru binele ţării, al mediului rural şi urban. Preponderent, pe noi ne interesează mai mult mediul rural, dar totodată şi urbanul. Am votat pentru dezvoltarea ţării. Ar fi timpul să avem linişte şi sper că noul Guvern va fi conştient că trei ani de zile nu vor fi alegeri. Pur şi simplu acum pot să se consacre pentru dezvoltare, pentru muncă, este un timp prielnic pentru a munci, pentru a investi şi pentru a ridica nivelul de trai al societăţii”.

Boncidai Csaba – primarul comunei Pericei


Pericei – alegeri parlamentare 2020:

Camera Deputaţilor:

UDMR           – 951 voturi (72,1 %)

Partidul Naţional Liberal (PNL)  – 127 voturi (9,63 %)

Partidul Social Democrat (PSD)  – 73 voturi (5,53 %)

Alianţa USR-PLUS                    – 65 voturi (4,93 %)

Alţii                                              – 103 voturi (7,81 %)


Senat:

UDMR                           – 973 voturi (73,32 %)

Partidul Naţional Liberal (PNL)    – 134 voturi (10,1 %)

Partidul Social Democrat (PSD)   – 75 voturi (5,65 %)

Alianţa USR-PLUS                            – 72 voturi (5,43 %)

Alţii                                                    – 73 voturi (5,5 %)


Cetăţeni cu drept de vot: 3.007

Total voturi exprimate: 1.339 (44,52 %)


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Actualitate