Connect with us

TENIS

Patrik Bolduţ, finalist la Braşov

Tânărul tenismen de la ACS Sergiu Carp Tennis Club a ajuns până în ultimul act la Cupa Dinamo, fiind învins de favoritul principal, Iancu Manolache


Ascensiunea lui Patrik Bolduţ a fost una fulminantă în ultima perioadă, puştiul reuşind să câştige turneu după turneu, fapt ce l-a propulsat între cei mai buni tenismeni din ţară la categoria de vârstă 10 ani.

Legitimat la ACS Sergiu Carp Tennis Club, Bolduţ vrea să facă performanţă şi la categoria de vârstă 12 ani, având deja rezultate foarte bune, câştigând deja câteva turnee şi la această categorie de vârstă.

În această săptămână, Patrik Bolduţ a participat la Cupa Dinamo, competiţie ce a avut loc la Braşov şi se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Tenis.

A fost o prezenţă numeroasă la categoria 12 ani, astfel că sportivii au fost împăţiţi pe un tablou de 32, jucând în sistem eliminatoriu.

Bolduţ a trecut cu bine peste primele tururi, astfel că a câştigat fără emoţie în faţa Tudor Grigorescu (6 – 1, 6 – 1) sau a lui Damir Poia (6 – 3, 6 – 0).  În sferturile de finală, puştiul minune al tenisului sălăjean l-a învins şi pe bistriţeanul Szilagy Michael.

Ajuns în careul de aşi, Patrik Bolduţ s-a duelat cu favoritul numărul 3, Eduard Dragomir.

A fost un meci pe cinste, fiind nevoie de super tiebreak pentru stabilirea învingătorului. După un meci foarte disputat, Bolduţ a ieşit învingător şi s-a calificat în marea finală, acolo unde s-a duelat cu favoritul principal, Iancu Manolache.

Nu a ieşit cum şi-a dorit sălăjeanul nostru, însă, oboseala acumulată după meciul din semifinale spunându-şi cuvântul, astfel că Manolache s-a impus în două seturi.

Să precizăm că în ultima perioadă, Patrik Bolduţ s-a putut antrena gratuit la Baza Sportivă de Tenis a Primăriei. “Mulţumim Primăriei Zalău pentru sprijinul acordat în pregătirea lui Patrik”, ne-a declarat Sergiu Carp.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS