Connect with us

FOTBAL

Liga 3 de fotbal, în pauză până la începutul lunii martie

După prima etapă din retur, campionatul s-a întrerupt pentru mai bine de 3 luni, urmând să se reia cu etapa a XI-a, programată în 13 martie 2021 

Dacă în anii trecuţi seriile din Liga a III-a erau formate din 14, chiar şi 16 echipe, ediţia 2020 – 2021 a avut la start 100 de echipe, care însă au fost grupate în 10 serii de câte 10 echipe.

În condiţiile date, sezonul regulat este format doar din 18 etape. După cele 9 etape din tur, tot în această toamnă a fost programată şi etapa a X-a, prima din retur. După această rundă s-a intrat în pauza de iarnă, competiţia fiind întreruptă până la începutul lunii martie.

Va fi o pauză de mai bine de trei luni, Liga a III-a urmând să se reia pe 13 martie 2021 cu etapa a XI-a. Sezonul de primăvară va dura mai puţin de două luni, pentru echipele care nu vor prinde barajul pentru Liga a II-a. Astfel, etapa a XI-a este programată în 13 martie, iar etapa a XVIII-a ,ultima din retur se va disputa în 30 aprilie. Ultimele două clasate din fiecare serie, cât şi cea mai slab clasată de pe locul 8 din cele 10 serii vor retrograda în Liga a IV-a, în timp ce primele două clasate se vor califica la barajul pentru Liga a II-a, care va cuprinde două etape.

Ambele se vor disputa în dublă manşă. Primul baraj este programat pe 8 şi 15 mai, după care cele 10 învingătoare vor juca barajul final pentru cele 5 locuri ce duc în Liga a II-a. Aceste jocuri sunt programate pe 22 şi 29 mai.

Pentru SCM Zalău, sezonul de primăvară va începe cu o deplasare la Someşul Dej, pe 13 martie. În deplasare va mai juca cu Minaur Baia Mare, Sportul Şimleu şi Progresul Şomcuta Mare, iar pe teren propriu le va întâlni pe Luceafărul Oradea, CSC Sânmartin, Gloria Bistriţa şi CSM Satu Mare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL