Connect with us

FOTBAL

Comisia de Disciplină de la FRF a decis ce se întâmplă cu jocul SCM Zalău – CAO Oradea

După ce partida din prima etapă a returului nu s-a putut juca nici la reprogramare, de data aceasta din cauza lui SCM Zalău, care a avut două cazuri pozitive de COVID-19, jocul s-a decis la Comisia de Disciplină, care a stabilit ca formaţia zălăuană să câştige cu 3 – 0 la “masa verde”

Duelul dintre SCM Zalău şi CAO Oradea trebuia să se dispute în 14 noiembrie, dar s-a amânat pentru data de 22 noiembrie, din cauza celor 18 cazuri de COVID-19 de la formaţia bihoreană.

Jocul nu s-a mai disputat nici în data de 22 noiembrie, de data aceasta din cauza lui SCM Zalău care a avut doi jucători pozitvi. Avizul DSP nu a mai venit, iar în aceste condiţii, jocul s-a anulat, cu câte ore înaintea “fluierului de start”, când cei de la CAO erau în autocar şi se pregăteau să vină la Zalău.

Regulamentul spune că un meci amânat din cauza problemelor întâmpinate de o echipă cu COVID-19 poate fi reprogramat o singură dată, iar în situaţia în care nu se dispută nici la reprogramare, chiar dacă vina aparţine de această dată celeilalte formaţii, atunci jocul va fi pierdut la ”masa verde” de echipa din cauza căreia nu s-a jucat prima dată.

Frustraţi de această situaţie, cei de la CAO au făcut o adresă la Departamentul de Competiţii din cadrul FRF, însă deznodământul a fost unul clar. Astfel, SCM Zalău profită de regulamentul FRF şi câştigă la “masa verde” cele 3 puncte. Acest lucru a devenit oficial miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei de Disciplină.

“În conformitate cu art. 79/9 din RD coroborat cu Principiul 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor în noul sezon, adoptate contextului pandemiei aprobate în Comitetul Executiv al FRF din 18.08.2020 cu aplicarea art.34 din RD sancționarea ACS CAO 1910 Oradea cu Forfeit (3-0 în favoarea echipei SCM Zalău)”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

Cu cele 3 puncte obţinute la “masa verde”, SCM Zalău termină anul la 4 puncte de Minaur Baia Mare şi la 7 puncte de locul 3, ocupat de CAO Oradea.

Partida dintre Luceafărul Oradea şi CSM Satu Mare (etapa a VII-a) este singura din Seria a X-a unde încă rezultatul nu a fost omologat.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL