Connect with us

Actualitate

Ştefania Haiduc, tânăra ce excelează la geografie. Jibouanca a luat locul 1 la Olimpiada Naţională

Tânăra în vârstă de 17 ani este elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Ion Agărbiceanu” din Jibou, iar visul ei este să ajungă la Facultatea de Geografie, iar ulterior să profeseze în acest domeniu


Ştefania Haiduc s-a născut la data de 22 februarie 2003 şi a avut o pasiune spre geografie încă de când era mică. În gimnaziu a început să participe la diverse concursuri şi a reuşit să obţină fel şi fel de premii, fapt ce au încurajat-o să continue pe această cale.

În prezent este elevă în clasa a XI-a a Liceului Teoretic “Ion Agărbiceanu” din Jibou, iar performanţele sale în domeniul geografiei nu au încetat niciodată. A participat la multe Olimpiade Naţionale, reuşind o clasare pe locul 3 la fazele naţionale. Asta se întâmpla până în prezent, deoarece Ştefania este o fată muncitoare, dornică să se autodepăşească, iar perseverenţa sa a dat roade.

Astfel, la Olimpiada Naţională din acest an, eleva din Jibou a reuşit să obţină locul 1. Având în vedere situaţia epidemiologică din ţară, concursul s-a desfăşurat online.

“Pot să spun că a fost o adevărată aventură care m-a ajutat în foarte multe moduri. A fost o imensă oportunitate pentru a mă bucura de geografie, pasiunea sufletului meu, pe care o îndrăgesc încă de mică. Întrucât până acum am obţinut doar locul 3 la fazele naţionale la care am participat, pot să spun că acest premiu a reprezentat un ideal pe care am reuşit să-l ating prin multă muncă şi perseverenţă. Uitându-mă cu drag la acest rezultat, pot spune că acesta înfăţişează o portiţă prin care viitorul meu s-ar putea clădi, întrucât m-ar ajuta să fiu admisă la facultatea dorită”, ne-a declarat Ştefania Haiduc.

În continuare, după ce va absolvi cursurile liceale, tânăra jibouancă îşi doreşte să-şi continue studiile la Facultatea de Geografie, fiind momentan indecisă în ceea ce priveşte profilul, Cartografie sau Planificare Teritorială.

Chiar dacă geografia este marea sa pasiune, Ştefania Haiduc mai are şi alte hobby-uri, unul dintre acestea fiind fotografia.

“O altă pasiune a sufletului meu este fotografia, arta prin care reuşesc să mă exprim şi în care aş dori să mă perfecţionez de-a lungul timpului, deşi reprezintă mai mult un hobby pe care l-am descoperit recent. De asemenea, sunt oarecum pasionată de drept. Am participat în vara anului 2019 într-o tabără de educaţie juridică unde am învăţat foarte multe de la drepturile şi obligaţiile unui cetăţean, până la securitate cibernetică şi fenomenul de bullying. Deşi sunt pasionată de mai multe lucruri, geografia rămâne cea mai mare pasiune a mea şi totodată domeniul în care aş dori să profesez”, spune eleva în vârstă de 17 ani.

Visează să profeseze în domeniu, însă până atunci, scopul principal este acela de a rămâne în top la Olimpiade şi bineînţeles să intre la Facultate.

“Având în vedere că terminarea facultăţii mi-ar aduce multe posibilităţi şi şanse de job-uri, nu m-am gândit în special la unul anume. Aştept să văd ce îmi rezervă viitorul. <Goals-urile> mele de viitor sunt să mă menţin şi anul viitor şi să rămân prima în clasament, respectiv să intru pe un loc cu bursă la facultatea dorită”, a încheiat Ştefania Haiduc.

Pe această cale, o felicităm şi noi pe Ştefania pentru rezultatul obţinut şi îi dorim multă baftă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Actualitate