Connect with us

Politică

Proiectul PMP „Autostrada Nordului”, promulgat de președintele Iohannis

Proiectul privind investițiile pentru  Autostrada Nordului propus în Parlament de către senatorul Lungu Vasile-Cristian din Partidul Mișcarea Populară a fost promulgat vineri, 21 noiembrie de către președintele Iohannis.

Acest fapt legiferează reușita Partidului Mișcarea Populară de a aduce sălăjenilor o a doua autostradă pe lângă Autostrada Transilvania.

Din momentul promulgării Legii privind investiția pentru Autostrada Nordului de către președinte, se trece la următoarea etapă, aceea a licitațiilor pentru studiul de prefezabilitate. Perioada de licitație are termen până la 1 ianuarie 2021 când trebuie începute lucrările de construcție.

Conform acestei legi marca PMP, termenul de execuție este 1 ianuarie 2025, iar finanțarea construcției se va face din bugetul de stat „prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene. Termenul de execuție al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi.”

Termenul de execuție pentru Autostrada Nordului este 1 ianuarie 2025 și va tranzita județele: Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Suceava legându-le pe acestea de Europa. Tronsonul va acoperi zonele Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

„După promulgarea legii privind investițiile pentru Autostrada Nordului de către președintele Iohannis urmează prima etapă spre construcția Autostrăzii Nordului, etapa de licitație și studiul de prefezabilitate. Este o procedură anevoioasă dar prin această lege trecută de către PMP, Ministerul Transportului are obligația să supravegheze finalizarea Autostrăzii Nordului până în 1 ianuarie 2025, adică în 4 ani de la promulgare”, a declarat senatorul PMP și inițiator al proiectului de lege, domnul Lungu Vasile-Cristian.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară / Filiala Sălaj

Codul AEP: 11200012

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Politică