Connect with us

Actualitate

Un zălăuan s-a urcat rupt de beat la volan şi a fost depistat de poliţişti în… Văleni

Poliţiştii au întocmit dosar penal. Tânărul avea o alcoolemie de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat


Un tânăr de 28 de ani, din municipiul Zalău, a fost depistat la data de 22 noiembrie 2020, la ora 19.42, de poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou.

Acesta conducea autoturismul pe Drumul Comunal 47, prin localitatea Văleni. Alcooltestul a indicat o valoare pozitivă, respectiv 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta nu deţine nici permis de conducere.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, iar la finalizarea cercetărilor, materialul probator va fi înaintat unităţilor de parchet competente cu propuneri legale.

Nu conduceţi sub influenţa alcoolului!    

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Fiți responsabili! Nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice! Alcoolul și volanul sunt incompatibile!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Actualitate