Connect with us

Social

Medicul Florian Neaga – candidatul votului popular în Sălaj pentru Camera Deputaților

”Am vrut şi am muncit să fiu un medic cât mai bun; pot spune că am fost binecuvântat ca în viaţă să îi pot ajuta pe ceilalţi; singura opţiune pentru mine este să merg pe calea asta până la capăt.” Florian Neaga


Cunoscutul medic chirurg ortoped Florian Neaga se distinge categoric între candidaţii Sălajului la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ţinuta morală şi profesionalismul sunt două calităţi pentru care Florian Neaga este deja, de multă vreme, foarte popular în tot judeţul.

Este surpriza plăcută a acestei campanii electorale marcate în rest de candidaturi ale unor figuri politice care pentru public reprezintă mai degrabă răul necesar decât speranţa pentru dezvoltare şi un impuls în creşterea calităţii vieţii în Sălaj.

Cu renume de a fi ridicat calitatea actului medical în Sălaj, practician din categoria celor din topul sistemului medical, Florian Neaga îşi propune în primul rând să obţină acces la medicina de vârf pentru toţi, ”indiferent că e vorba de un cetăţean de condiţie medie, de un bătrân de la ţară sau de un copil desculţ dintr-un cătun”, cum spunea recent, cu sublinierea că ”trebuie să avem în conştiinţă tot timpul că toţi suntem egali în faţa lui Dumnezeu”.

Iar în ce-i priveşte pe sălăjenii care se tem că plecarea lui Florian Neaga în Parlament va văduvi Sălajul de un medic de excepţie, aducem aminte că acesta spunea recent într-un interviu că va continua să practice medicina şi din poziţia de deputat şi va veni săptămânal la Spitalul Judeţean să vadă pacienţi şi să opereze.

Personalitate completă, Florian Neaga reprezintă – prin nivelul ridicat de instruire, caracter, prin modul de acţiune – soluţia pentru o abordare sigură şi a celorlalte domenii care au mare nevoie de eficientizare în Sălaj: educaţie, industrie, infrastructură.

Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, preşedinte al PSD Sălaj din primăvară, a reuşit, prin promovarea candidaturii lui Florian Neaga la Camera Deputaţilor, să aducă un refresh politic nesperat în judeţ, care pentru sălăjeni este un semnal puternic şi de bun augur că practicile politicianiste sunt înlăturate pentru a face loc interesului public.

Dacă ar fi procedat şi celelalte formaţiuni politice sălăjene la fel, alegătorii ar fi avut mai multe opţiuni. Aşa, votul popular va merge către medicul Florian Neaga, iar pentru ceilalţi candidaţi, ai celorlalte formaţiuni, vor vota doar sălăjenii supuşi ideologic sau cu interese care ţin de structurile de partid. Nu avem nici o grijă că acest fel de vot nu va fi destul de practicat, ştiut fiind până unde se întind tentaculele pe care politicienii şi le-au întins în toate domeniile care ţin societatea în funcţiune.

Reuşită medicală a chirurgului ortoped Florian Neaga remarcată de o publicaţie de specialitate săptămâna trecută

La sfârşitul săptămânii trecute, una din reuşitele medicului Florian Neaga a fost remarcată pe site-ul Rondamedical ca o intervenţie chirurgicală de excepţie. Este cazul unui pacient de doar 22 de ani, care a suferit un accident de muncă în urma căruia gamba, partea dintre genunchi şi gleznă, i-a fost strivită complet. Osul era spart în fragmente mici, iar asta a afectat şi muşchii şi tegumentele. Reconstrucţia piciorului era la limita imposibilului. Medicul Florian Neaga a luat decizia de a fi tratat cu imobilizare prin fixator extern, multe grefe musculocutanate si ulterior reunirea şi imobilizarea fragmentelor osului cu tijă centromodulară blocată. Operaţia a implicat pricepere, creativitate, muncă şi tehnică medicală avansată. O soluţie chirurgicală de înaltă generaţie. Fără speranţă la momentul accidentului, tânărul şi-a recuperat piciorul şi poate merge.

Cu o experienţă apreciată de pacienţi, medicul Florian Neaga a tratat multiple traumatisme prin accidente de circulaţie, de muncă şi sportive. S-a specializat în Ortopedie şi, după rezidenţiatul la clinica de Ortopedie din Cluj-Napoca, a ales să revină în Zalău, unde profesează la Spitalul Judeţean de Urgenţă, scrie Rondamedical.

Florian Neaga, despre tragedia de la Piatra Neamţ

Încă o probă a funcţionării profund defectuoase a sistemului medical

“Ce s-a întâmplat la ATI în Piatra Neamţ este o tragedie care afectează profund întreaga societate şi care, din nefericire, constatăm că se repetă; să ne aducem aminte de incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care şi-au pierdut viaţa şase bebeluşi.

Este clar că sunt cauze adânci în societate care duc la grave lipsuri şi erori structurale şi în sistemul medical.

Se ajunge aici din lipsa profesionalismului la vârful administrării întregului sistem, iar profesioniştii din medicină muncesc după norme şi în condiţii improprii unui act medical corect şi eficient.

Să schimbăm această stare de fapt. Asta putem face împreună.”

”Candidez pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare să mă pot implica mai mult pentru condiții de viață mai bune în Sălaj. Îi aștept pe sălăjeni să mi se alăture să facem un important pas în față ca societate. Sunt soluții care trebuie valorificate pentru infrastructură, sănătate, educație și condiții de muncă. Trebuie să ne luptăm pentru aceste soluții.”

Florian Neaga

Comandat de PSD Sălaj

Cod AEP: 11200020

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Social