Connect with us

Politică

Senatorul Lungu Vasile-Cristian: „Autostrada Nordului este un obiectiv foarte important pentru regiunile Transilvania și Bucovina”

  Proiectul de investiții pentru construcția Autostrăzii Nordului a fost adoptat de Parlament în 27 octombrie 2020. Licitațiile trebuie să se deruleze până la 1 ianuarie 2021 pentru a începe lucrările de construcție, iar termenul de execuție este 1 ianuarie 2025, conform proiectului de lege: „Acest obiectiv se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene. Termenul de execuție al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021″.

Proiectul de lege privind Autostrada Nordului urmează să fie promulgat de către președintele României.

Firma câștigătoare are 4 ani în care trebuie să execute lucrările. Autostrada Nordului se va extinde pe Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, trecând și prin județul Sălaj.

Senatorul Lungu Vasile-Cristian a susținut acest proiect, fiind o inițiativă marca PMP încă din 2019.

„Autostrada Nordului este un obiectiv foarte important pentru regiunile Transilvania și Bucovina. Îl îndemn pe președinte să promulge, de îndată, acest proiect pentru ca sălăjenii să nu fie viciați de această investiție majoră care va angrena major din punct de vedere economic județul nostru”, a declarat președintele PMP Sălaj, senatorul Lungu Vasile-Cristian.

Autostrada Nordului este o reușită importantă pentru dezvoltarea zonelor pe care le tranzitează. Traficul nu va mai fi atât de greoi în orașele principale, iar cetățenii vor avea un drum expres de legătură între orașele mari și Europa.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară / Filiala Sălaj

Codul AEP: 11200012

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Politică