Connect with us

Administraţie

Leontin Chiş a depus jurământul pentru al doilea mandat de primar al comunei Chieşd


Evenimentul a avut loc săptămâna trecută, în prezenţa reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Sălaj. Leontin Chiş a depus jurământul de credinţă şi a fost investit în noul mandat de primar. Totodată au fost validaţi şi şapte consilieri locali, iar ceilalţi patru urmează să primească validarea de la judecătorie


La alegerile locale din 27 septembrie, Leontin Chiş a fost reales în funcţia de primar al comunei Chieşd, reuşind să obţină un procentaj de 48% din voturi. Candidatul de la PSD a fost votat de 455 de cetăţeni, în timp ce contracandidaţii săi, Ioan Cătană (PNL) şi Diana Moşincat (USR-PLUS), au primite fiecare câte 198 de voturi.

La patru săptămâni de la algerile locale, Leontin Chiş a preluat şi oficial noul mandat de primar, fiind investit în funcţie după ce a depus jurământul de credinţă. Evenimentul a avut loc săptămâna trecută, în prezenţa unei delegaţii de la Instituţia Prefectului Sălaj, condusă de subprefectul Robert Vaşvari.

Totodată s-au validat şi şapte consilieri locali, este vorba de patru consilieri de la PSD, Călin Tout, Ovidiu Morar, Mircea Mălan şi Lazar Rostaş, doi de la PNL, Ioan Cătană şi Vlad Morar, dar şi un consilier de la USR-PLUS, Daniel Sîrb.

Alte patru persoane vor mai intra în Consiliul Local, Sabin Sîrb (PSD), Mirabela Ardelean (PSD), Ioan Meseşan (USR-PLUS) şi  Liviu Tout (PMP), dar se aşteaptă validarea lor de la judecătorie, urmând ca mai apoi să depună jurământul.

Cu şase consilieri, PSD are majoritate în Consiliul Local, astfel că îşi va desemna viceprimarul în prima şedinţă. Cel mai probabil, această funcţie va fi ocupată tot de către Călin Tout, cel cu care primarul Leontin Chiş a format o echipă de succes.

”Am preluat al doilea mandat de primar cu gânduri bune şi cu speranţe că vom dezvolta comuna Chieşd. Ne aşteaptă patru ani de muncă, dar lumea să aibă încredere în echipa Primăriei că vom munci doar în folosul cetăţenilor. Am spus-o şi în mandatul trecut, eu voi fi primarul tuturor locuitorilor comunei”, ne-a declarat Leontin Chiş.

Primarul s-a pus pe treabă, iar împreună cu echipa sa coordonează investiţiile care deja se află în derulare, dar se pregătesc şi alte investiţi utile pentru comunitate.

”Noi deja lucrăm la investiţiile ce trebuie făcute. Se lucrează la apă şi canalizare, s-a organizat licitaţia pentru drumurile comunale şi ”uliţele” care au mai rămas de pus la punct, care sunt aprobate prin CNI, iar în perioada următoare se va începe la amenajarea văii. Acum se lucrează la proiectul tehnic pentru cele două capele. În cea mai scurtă perioadă, în Sighetu Silvaniei vom face o fântână arteziană”, ne-a declarat Leontin Chiş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Administraţie