Connect with us

FOTBAL

Sebastian Culda, eroul de serviciu la SCM Zalău


Deşi a început derby-ul cu Minaur Baia Mare pe banca de rezerve, mijlocaşul Zalăului a intrat la pauză şi a schimbat cursul jocului, reuşind o nouă dublă de efect, după cea izbutită etapa trecută cu Sportul Şimleu. Cu aceste două goluri, Sebastian Culda a devenit golgheterul echipei, în condiţiile în care a fost mai mult rezervă decât titular


După ce în etapa trecută reuşea o dublă de senzaţie în meciul cu Sportul Şimleu, contribuind decisiv la victoria Zalăului, Sebastian Culda a făcut un nou meci mare pentru SCM, demonstrând că este fotbalistul pe care antrenorii echipei se pot baza în momentele grele.

Chiar dacă şi azi a început meciul pe banca de rezerve, la fel ca şi în alte patru partide din cele şapte disputate până acum, mijlocaşul în vârstă de 24 de ani a intrat la pauză şi a făcut diferenţa.

În minutul 64, la scorul de 1 – 2, Culda a restabilit egalitatea, iar câteva minute mai târziu, fotbalistul împrumutat de la Astra Giurgiu a reuşit dubla, aducând SCM Zalău în avantaj.

Doar o neatenţie în defensiva celor de la SCM Zalău a făcut ca cele trei puncte să nu rămână la Zalău, băimărenii reuşind să egaleze la 3, în ultimele minute de joc.

Cu cele două goluri de azi, Sebastian Culda a devenit golgheterul echipei, cu patru goluri, cu unul mai mult decât Raul Stanciu.

A devenit golgheter, în situaţia în care din cele şapte meciuri disputate, cinci le-a început de pe bancă…

Cu toate acestea, de fiecare dată când Marius Paşca a apelat la serviciile sale, mijlocaşul a demonstrat că merită un loc în primul 11, fie prin golurile marcate, fie prin şansele create pentru colegii săi.

Şi azi, la fel ca şi în meciul cu Sportul Şimleu, Sebastian Culda a fost “eroul de serviciu” al Zalăului…

“Mă bucur că am reuşit să intru bine în joc şi să marchez două goluri. A fost un meci greu şi având în vedere că am revenit de la 0 – 2, mă bucur că am reuşit să luăm un punct, chiar dacă am luat gol pe final, din cauza unei neatenţii, dar ăsta este fotbalul. Trebuie să fim concentraţi pe următoarele meciuri şi să intrăm în vacanţa de iarnă pe un loc de baraj”, ne-a declarat Sebastian Culda.

Despre această situaţie, antrenorul Marius Paşca spune că Sebastian Culda are de suferit din cauza regulii U21.

“Noi suntem forţaţi de regula U21 să ţinem pe bancă jucători importanţi, dar în momentul în care trebuie să facem schimbări, le facem. Aşa a fost şi în meciul cu Luceafărul şi aşa a fost şi acum cu Minaur, când am forţat prin introducerea unui jucător cu experienţă şi mă refer la Sebastian Culda. Culda este un jucător cu experienţă şi care face foarte bine faza de atac, drept dovadă a marcat iarăşi două goluri şi îl felicit cu această ocazie pentru modul cum a reuşit să intre în joc. Este un jucător extraordinar şi de fiecare dată când apelăm la el, în ultima perioadă, a făcut diferenţa şi nu pot decât să mă bucur”, spune Marius Paşca – antrenorul celor de la SCM Zalău.

Sebastian Culda a fost golgheterul celor de la SCM Zalău şi în sezonul trecut, 6 goluri, sezon încheiat brusc în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL