Connect with us

Culturism

Culturistul Elias Rad, campion mondial cu echipa României!

Sportivul de la CS Alfa Zalău a reprezentat România la Campionatul Mondial de la Cluj-Napoca, acolounde a participat pentru prima oară la categoria de vârstă tineret. Sportivul a punctat şi a ajutat echipa României să devină campioană mondială


Deşi în ultimii ani a lipsit din lumina reflectoarelor, Elias Rad a revenit în forţă şi a reuşit să obţină rezultate importante în acest an, devenind campion balcanic! Totodată, unul dintre ţelurile sale a fost participarea la Campionatul Mondial de Juniori.

În acest an, competiţia s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, în perioada 23 – 25 octombrie, sub egida Federaţiei Internaţionale de Bodybuilding şi Fitness (IFBB). Graţie rezultatelor obţinute de la revenirea în competiţii, Elias Rad a fost selectat în lotul României pentru acest Campionat Mondial, iar sălăjeanul a participat la categoria Classic Bodybuilding 16 – 23 de ani, alături de alţi şapte sportivi.

Competiţia a fost una acerbă, având în vedere că Elias a avut de “înfruntat” sportivi bine pregătiţi din Polonia, Ucraina sau Ungaria. În cele din urmă, Elias Rad s-a clasat pe locul 6, însă, a adus punct vitale pentru succesul României, ţara noastră devenind campioană mondială.

“A intrat în finală şi a punctat pentru echipa României. Până la urmă s-a clasat pe locul 6, dar este ok, fiind la prima participare la juniorii mari. Ce este important este că Elias a ieşit campion mondial cu echipa României, devansând echipa Poloniei şi echipa Ungariei. Sunt mulţumit de rezultatul obţinut de Elias Rad”, ne-a declarat Liviu Unguruşan, antrenorul lui Elias la CS Alfa Zalău.

Tânărul culturist s-a aflat la prima participare la Campionatul Mondial, la categoria de vârstă juniori mari. A fost o competiţie acerbă pentru podiumul care a fost ocupat în această ordine de Oskar Kras (Polonia), Maksym Hovberh (Ucraina) şi Jozsef Nyircsak (Ungaria).

Chiar dacă nu a luat medalie, Elias se declară mulţumit de rezultatul obţinut, mai ales că participarea la un Campionat Mondial era un vis de-al său. Acum, este campion mondial alături de echipa României.

“Această experienţă pentru mine a însemnat un vis împlinit. Am reuşit să-mi demonstrez mie, în primul rând, că nu contează cât de mare îţi este obiectivul pe care ţi l-ai propus, cu multă muncă este realizabil. Date fiind problemele actuale mondiale, am fost de două ori mai motivat să demonstrez societăţii ce poate face un mindset bun. Am ocupat locul 6 la Campionatul Mondial la categoria Bodybuilding Classic, concurenţii mei au fost foarte pregătiţi de asemenea, dar eu sunt fericit că am reuşit să reprezint România şi să mă clasez în finală. Pe această cale doresc să mulţumesc şi clubului Alfa Zalău pentru tot ajutorul şi aş fi foarte fericit dacă şi Primăria m-ar <răsplăti> pentru acest rezultat, deoarece o astfel de pregătire presupune costuri financiare mari”, ne-a spus Elias Rad.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Culturism