Connect with us

TENIS

Eric Verdeş a trecut la nivelul următor. Tânărul tenismen s-a transferat la un club puternic din Cluj

Talentatul tenismen în vârstă de 16 ani se va pregăti la clubul clujean sub comanda lui Adrian Szabo, antrenor cu care a colaborat în ultimii ani. Sălăjeanul se află pe locul 18 la nivel naţional la categoria de vârstă 18 ani


Eric Verdeş s-a născut la data de 1 aprilie 2004 şi provine dintr-o familie de sportivi. Tatăl său a fost voleibalist, în timp ce mama sa a făcut balet. Însă, cu toate acestea, Eric a fost fermecat de tenisul de câmp, “vinovat” de acest aspect fiind sârbul Novak Djokovic, cel care prin prestaţiile de la US Open l-a făcut pe tânărul Eric să-şi dorească o carieră în “sportul alb”.

A început să practice acest sport la CSM Zalău şi chiar dacă a întâmpinat dificultăţi, în cele din urmă, au început să apară primele victorii, ceea ce avea să-i aducă şi primele turnee.

Până la vârsta de 14 ani, Eric Verdeş se putea lăuda cu peste 50 de trofee cucerite. Ascensiunea sa a fost fulminantă, iar antrenorii cu care se pregătea îi vedeau un viitor strălucit.

Eric s-a pregătit sub comanda antrenorilor Constantin Carp, Bogdan Cuceu şi Adrian Szabo, iar pentru a progresa în carieră, a considerat că este necesar un transfer la CS Winners Tennis Club, club al cărui director sportiv este tocmai Adrian Szabo – fost antrenor al lui Marius Copil.

“Pregătirea decurge din ce în ce mai bine, progresez şi asta este cel mai important. Mutarea la Cluj m-a ajutat foarte mult. Mă antrenam cu Adrian Szabo de cinci ani şi anul acesta am luat decizia de a mă muta acolo şi cu şcoala şi cu tenisul la îndrumarea lui Patrick Ciorcilă şi cu ajutorul lui Adrian Szabo şi a lui Dan Tudorache, am reuşit să-mi îmbunătăţesc şi să progresez foarte mult de-a lungul verii în tenis”, ne-a declarat Eric Verdeş.

Colaborarea dintre Eric Verdeş şi Adrian Szabo datează din anul 2015, însă sălăjeanul se pregătea ocazional sub comanda antrenorului clujean.

Însă, în luna mai, Eric Verdeş a lăsat CSM Zalău pentru CS Winners Tennis Club, la îndrumarea lui Patrik Ciorcilă, tenismen profesionist ce a evoluat şi în circuitul ATP. Eric Verdeş a învăţat la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, după care a început studiile liceeale la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău. Odată cu acest transfer la CS Winners TC, Eric Verdeş s-a transferat la Liceul cu Program Sportiv Cluj.

“Programul este flexibil la Liceu. Pot să mă şi antrenez şi să fac şcoală. De obicei am ore de la 9 la 14 sau de la 9 la 13. Cursurile se desfăşoară online, iar după merg la Winners, unde mă antrenez şi unde îmi petrec cam tot restul zilei”, ne-a mai spus tânărul tenismen.

În prezent, Eric Verdeş se află pe locul 18 la categoria de vârstă 18 ani, având 1.708 puncte acumulate, conform clasamentului Federaţiei Române de Tenis. În continuare, sălăjeanul îşi propune să aibă un progres continuu, astfel încât să poată urca şi în clasamentul ITF.

“Vreau să joc turnee ITF pentru a putea urca în clasament şi să reuşesc să joc anul viitor sau peste doi ani Grand Slam la juniori. Voi începe să joc şi futuresuri”. Eric Verdeş

Cât despre situaţia cauzată de pandemia de coronavirus, tenismenul spune că nu a încetat să se pregătească şi în perioada carantinei a pus acces pe forma fizică.

“În carantină făceam exerciţii fizice în fiecare zi, iar după ce situţia s-a mai îmbunătăţit, făceam tenis de trei ori pe săptămână. Din luna mai am decis să mă transfer la Cluj-Napoca, unde stăteam cu antrenorul meu, până de curând când m-am mutat în apartament cu ajutorul lui Patrick Ciorcilă”, a conchis Eric Verdeş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS