Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău, acuzată de Sportul Şimleu că nu a respectat protocolul medical după ce a avut cazuri de COVID – 19 în lot!


Preşedintele de la Sportul Şimleu este de părere că DSP Sălaj nu a tratat cu aceeaşi unitate de măsură ambele echipe. Ioan Gurzău spune că echipa sa a fost obligată să facă o a doua testare de coronavirus, după ce luni au fost  depistate trei cazuri pozitive, în timp ce  SCM Zalău ar fi primit undă verde şi după o singură testare. Oficialul nu se opreşte aici şi a făcut o sesizare la FRF, dar va trimite o adresă şi la DSP


Derby-ul dintre SCM Zalău şi Sportul Şimleu s-a disputat într-o atmosferă încinsă creată pe tema testării pentru coronavirus.

Ambele echipe au semnalat cazuri pozitive în săptămâna premergătoare jocului. La testarea de lunea trecuă, de la Sportul Şimleu au fost depistaţi trei jucători, dar echipa a fost obligată să facă o retestare şi miercuri, când au mai fost depistate pozitiv două persoane.

Şi SCM Zalău a anunţat de joi că are un jucător  pozitiv, caz descoperit înainte de testarea cu întreaga echipă. Toţi jucătorii şi staff-ul s-au testat joi, când la iveală au ieşti alte două cazuri de coronavirus.

Cu toate acestea, jocul s-a disptuat, iar SCM Zalău a primit aviz favorabil de la DSP, care a fost trimis la FRF, astfel că şi Federaţia a dat ”undă verde” jocului.

Meciul s-a încheiat cu victoria Zalăului, scor 4 – 2, dar încă tensiunea nu s-a stins, deoarece SCM Zalău este acuzată de conducerea de la Sportul Şimleu că nu a respectat protocolul medical după ce a avut trei jucători pozitivi!

Ioan Gurzău este ”foc şi pară” şi reclamă faptul că DSP nu a tratat cu aceeaşi unitate de măsură cele două echipe.

”Mă îndoiesc că SCM Zalău a făcut aşa cum scrie în regulament. Şi ei au avut trei jucători pozitiv, la fel ca şi noi, însă nu au mai repetat testarea. La trei cazuri scrie clar în regulament că testarea trebuie repetată. Probabil cei de la Zalău nu au informat DSP-ul că jucătorul în cauză a jucat în etapa trecută şi a intrat în contact cu restul jucătorilor. Noi am procedat responsabili şi exact cum spune regulamentul. Noi am respectat ce ne-a spus DSP-ul”, spune Ioan Gurzău.

Conducătorul de la Sportul Şimleu spune că sănătatea jucătorilor de la echipa sa a fost pusă în pericol la meciul de sâmbătă.

”Echipa din Şimleu nu a jucat în siguranţă meciul cu Zalăul. Vom trimite o adresă la DSP, să ne spună dacă putem să ne continuăm activitatea, fiindcă am mers să jucăm cu o echipă care nu şi-a repetat testele. Dacă acum noi avem alţi jucători cu COVID – 19, ce facem? Infectăm comunitatea?”, susţine conducătorul.

Sportul Şimleu a făcut o adresă la FRF!

Preşedintele Ioan Gurzău spune că s-a adresat Federaţiei şi susţine că SCM Zalău nu a respectat protocolul medical după ce a avut trei jucători pozitiv.

”Noi am făcut două testări şi ambele le-am trimis la Federaţie, dar SCM nu are două rânduri de teste”, este de părere Gurzău.

Ioan Gurzău susţine că SCM Zalău a încălcat regulamentul,  iar dacă se va dovedi acest lucru, clubul zălăuan riscă să fie aspru sancţionat.

În cazul în care la un club apare un focar de infecție, (minim 3 persoane din cadrul clubului, indiferent de funcția deținută, sunt depistate cu rezultat pozitiv la testarea specifică pentru COVID 19), dacă se constată culpa clubului cu privire la nerespectarea prevederilor Protocolului privind reluarea competițiilor, clubul în cauză va fi sancționat cu o penalitate sportivă de 100.000 lei”, se arată în regulamentul FRF.

Răspunsul din partea SCM Zalău: “Am respectat toate protocoalele în vigoare”, spune Marcel Doru Ţârle

SCM Zalău susţine că nu este niciun dubiu în ce priveşte respectarea regulametelor şi a protocoalelor medicale aflate în vigoare.

“Noi am respectat toate protocoalele în vigoare. DSP-ul ne-a dat acordul să jucăm ulterior anchetelor epidemiologice, iar Federaţia a hotărât că meciul se poate juca”, ne-a declarat Marcel Doru Ţârle, preşedintele de la SCM Zalău.  

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL