Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou s-a resemnat că nu va mai juca fotbal în 2020. “Să fim fericiţi dacă ne vom putea relua activitatea în primăvară”


Formaţia de pe Someş este conştientă că în acest an şansele sunt aproape nule de a mai începe Liga a IV-a, în condiţiile în care a rămas obligativitatea testării echipelor tot la 14 zile. Directorul sportiv Florin Pop este de părere că o posibilă începere a campionatului ar putea fi în primăvara lui 2021, când se speră la o îmbunătăţire a situaţiei epidemiologice


Pe 8 martie s-au disputat ultimele meciuri în Liga a IV-a Sălaj, după care şi în România a izbucnit pandemia de coronavirus şi toate competiţiile s-au suspendat. Nu s-a mai jucat de şapte luni în judeţ şi nu a mai avut loc nici măcar finala între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou, gruparea de sub Măgură fiind desemnată să participe la barajul pentru Liga a III-a. Pentru acest joc, Rapid Jibou s-a pregătit în zadar, dar a avut speranţe că va putea reveni pe teren în toamna acestui an, odată cu startul sezonului 2020 – 2021.

Creşterea alarmantă a numărului cazurilor de Covid-19 la nivel naţional, chiar şi judeţean, spulberă orice speranţă legată de startul competiţiilor de fotbal amator. Deja câteva judeţe au anunţat că amână pentru anul viitor startul campionatelor de seniori, juniori şi copii, iar spre acelaşi deznodământ se îndreaptă şi fotbalul amator din Sălaj. Asta deoarece cluburile afiliate nu prea au cum să respecte protocolul medical din perioada pandemiei, care prevede printre altele testarea jucătorilor şi oficialilor echipelor tot la 14 zile.

Cheltuielile leegate de protocolul medical sunt peste posibilităţile financiare ale echipelor din Sălaj, astfel că şi Rapid Jibou, una dintre cele mai puternice echipe din Liga a IV-a ar întâmpina dificultăţi în respectarea acestui protocol. O spune directorul sportiv Florin Pop, care s-a resemnat că în Liga a IV-a Sălaj nu se va mai juca fotbal în acest an.

“După cum se vede, nu cred că vom mai apuca să jucăm în acest an. După părerea mea, nu cred că în Sălaj se poate respecta acel protocol medical fiindcă este foarte dificil din punct de vedere financiar să poţi suporta o testare pentru toată echipa, tot la 14 zile. Să fim fericiţi dacă fotbalul amator se va putea relua în primăvara anului 2021. S-au făcut deja 7 luni de zile de când fotbalul judeţean stă pe loc şi este o pauză foarte lungă”, spune Florin Pop.

Chiar dacă a fost o perioadă de incertitudine, Rapid Jibou a încercat să se pregătească pentru noul sezon în care are acelaşi obiectiv, câştigarea titlului. Astfel, formaţia jibouană a bifat deja trei transferuri, Boldizsar Attila şi Kallai Viorel de la CS Barcău Nuşfalău, dar l-a adus la echipă şi pe portarul Bogdan Baidoc de la Ardealul Crişeni.

“Noi eram pregătiţi, iar pe lângă cele trei transferuri mai încercăm să aducem întăriri. În momentul de faţă avem discuţii avansate cu Paul Pintea şi Ciprian Bărnuţiu de la AS Chieşd”, a mai spus Florin Pop.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 21 octombrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL