Connect with us

FOTBAL

FOTO şi VIDEO. Spectacol în derby-ul sălăjean. SCM Zalău a câştigat după un meci cu 6 goluri


Goluri spectaculoase şi  răsturnări de scor, în derby-ul dintre SCM Zalău şi Sportul Şimleu. Formaţia zălăuană a avut câştig de cauză şi s-a impus cu 4 – 2, însă şimleuanii au dat o replică bună, deşi au avut mari probleme de lot, astfel că în prima repriză a condus cu 2 – 1 pentru câteva minute


Derby-ul sălăjean le-a prins cu probleme de lot pe ambele echipe, în special pe Sportul Şimleu, care a avut patru jucători indisponibili din cauza COVID-19, la fel şi antrenorul George Zima care nu şi-a putut ajuta echipa!

Şi SCM Zalău a avut cazuri de COVID-19, dar până la urmă a primit avizul DSP-ului şi partida s-a disputat conform programării.

Cu 10 jucători sălăjeni în primul 11, Sportul Şimleu a făcut un meci bun şi s-a ridicat la nivelul adversarului, reuşind să conducă pentru câteva minute cu 2 – 1 în prima repriză. Din păcate pentru formaţia şimleuană, a pierdut alţi jucători importanţi în timpul jocului, iar din cauza unor accidentări au ieşit de pe teren Daniel Contraş şi Gueye Mansour!

Cu toate acestea, cele două echipe au oferit un spectacol, pe placul celor peste 100 de oameni, care s-au înghesuit la gard, deşi este o perioadă de pandemie, plină de restricţii!

SCM Zalău a reuşit să deschidă scorul printr-un penalty transformat de Raul Stanciu în minutul 17, dar Sportul a revenit rapid şi a egalat în minutul 24. Gueye Mansour a trimis o pasă scurtă pentru Adelin Neaga, care din 10 m a şutat la colţul lung pentru 1 – 1.

“Nebunia” a continuat, iar după 3 minute, Sportul Şimleu a preluat conducerea. A fost un corner bătut scurt de Bogdan Ciaca, după care o recentrare a jucătorului, iar Marius Leitan a făcut 1 – 2 cu o lovitură de cap!

Zalăul a răspuns rapid, iar Sebastian Culda a egalat cu un şut frumos de la distanţă, astfel că în minutul 30 era 2 – 2.

Acelaşi jucător a lăsat mască asistenţa după 8 minute, cu un şut la vinclu de la aproximativ 30 m, iar SCM Zalău a preluat conducerea şi a intrat cu 3 – 2 la pauză.

Partea secundă nu a mai fost la fel de spectaculoasă, iar Sportul Şimleu a acuzat tot mai mult problemele de lot. Totuşi, în minutul 58, Vlad Pop a avut o şansă de egalare, dar centrarea sa a fost scoasă în corner de Andy Pop.

Zalăul putea marca prin Mihai Petra, dar lovitura sa de cap s-a dus puţin pe lângă poartă, iar mai apoi, în minutul 73, tot SCM a mai avut o ocazie, la lovitura de cap a lui Cubaş, mingea lovind bara.

După minute mai târziu, gruparea zălăuană a risipit emoţiile şi a majorat diferenţa prin Sebastian Duma. Jucătorul şi-a demnstrat încă o dată calităţile şi după o acţiune personală a şutat imparabil, la colţul lung, pentru 4 – 2.

Sportul Şimleu nu a mai avut forţă, mai ales că a ieşit accidentat şi Marius Leitan, astfel că până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil.

S-a terminat 4 – 2 şi SCM Zalău bifează a cincea victorie consecutivă, dar nu se poate bucura foarte mult, deoarece miercuri joacă un alt derby, cu Minaur Baia Mare.

De cealaltă parte, Sportul Şimleu părăseşte onorabil terenul de la Zalău. În ciuda acestei înfrângeri, gruparea de sub Măgură rămâne pe podium, dar o aşteaptă meciuri de “foc” cu Minaur, Gloria Bistriţa şi CSC Sânmartin.

SCM Zalău – Sportul Şimleu 4 – 2 (3 – 2)

Au marcat: Raul Stanciu (17), Sebastian Culda (30 şi 38) şi Sebastian Duma (75), respectiv Adelin Neaga (24) şi Marius Leitan (27)

SCM Zalău: Andrei Pop – Florin Pop, Alin Mutu, Kis Lorant (65 Răzvan Dulap), Mihai Forna, Sebastian Duma, Raul Stanciu (cpt.), Cristian Jalbă (74 Dănuţ Cozma), Denis Cubaş, Sebastian Culda (77 Alexandru Jula) şi Mihai Petra. Rezerve: Bogdan Miron şi Mihai Cohan. Antrenori: Marius Paşca (principal) şi Alexandru Pop (secund)

Sportul Şimleu: Paul Cosma – Silviu Crişan, Vlad Pop, Olimpiu Ardelean, Marius Leitan (cpt.), Bogdan Ciaca, Luigi Pop, George Pop, Daniel Contraş (16 Sebastian Pop, 65 Alexandru Cătuna), Adelin Neaga şi Gueye Mansour (58 Dan Martin). Rezerve: Sipos Jozsef – Alexandru Crişan şi Raul Cristuţiu. Delegat: Emil Borz

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL