Connect with us

Social

În Sălaj există 3 comune în care sătenii au auzit de coronavirus doar la televizor!


La mai bine de o jumătate de an de la începerea pandemiei, în Sălaj mai există încă trei UAT-uri în care nu au existat niciodată cazuri de COVID-19


Numărul de cazuri de COVID-19 crește alarmant de la o zi la o alta. Din păcate, și Sălajul ține pasul, astfel că județul nostru a intrat în topul județelor cu cele mai multe cazuri confirmate la mia de locuitori.

Cu toate acestea, mai există însă comune în Sălaj în care nu a fost înregistrat niciodată niciun caz de coronavirus, adică ZERO cazuri!!! Oamenii de aici am văzut probelele cu noul coronavirus doar de la TV.

Luni de zile, pe această listă… selectă, pe la urmă, s-au aflat nouă dintre cele 57 de comune din județ, este vorba de Carastelec, Cizer, Cristolț, Dragu, Fildu de Jos, Halmășd, Plopiș, Rus și Zimbor.

Între timp, numărul acestora a scăzut și în acest moment mai există doar trei comune care nu au simțit absolut deloc această pandemie. Cele trei comunități ferite de coronavirus sunt Zimbor (5 localități – Zimbor, Chendremal, Sutor şi Sâncraiu Almaşului și Dolu), Fildu De Jos (4 localități – Fildu de Jos, Fildu de Mijloc, Fildu de Sus și Tetișu), și Zalha (7 localități – Zalha, Vârteşca, Valea Lungă, Ceaca, Ciureni, Valea Hranei şi Valea Ciurenilor). Altfel spus, UAT-uri aflate departe de așezările urbane și toate trei la limită de județ, toate la granița cu județul Cluj.

Vezi ce zic reprezentanții autorităților locale

L-am întrebat pe primarul uneia dintre cele trei comune, care a fost și… succesul pentru această situație de invidiat. Edilul a spus că masca de protecție, dezinfectantul, responsabilitatea cetățenilor, dar și un dram de noroc au făcut ca micuța comunitate cu mai puțin de 1000 de suflete să fie ferită de probleme. În plus, în comună nu există niciun bar!!!

 

“Eu mă bucur de acest  lucru. Totuși, suntem destul de expuși, deoarece în comună vin oameni din Cluj și din toate părțile. Avem și un magazin mare la Chendremal, unde vin clienți din Sânmihaiu Almașului, Cuzăplac sau Mierța, dar până acum nu am avut cazuri. Nu am luat măsuri speciale față de alte comune, dar în spațiile închise se stă doar cu mască. Foarte important este și dezinfectantul. Până la  urmă ține și de noroc. Nu ne lăudăm, dar încercăm să ne ferim. Nu știu exact dacă și acesta e un aspect, dar în comună nu există niciun bar, unde știm că lumea se cam adună. Nici în centrul comunal, dar nici în satele apaținătoare”, a spus Gabriel Mureșan – primarul comunei Zimbor, pentru Știrile din Sălaj.

Din alt punct de vedere, să spunem că în județul Sălaj există în acest moment 40 de UAT-uri în care nu există cazuri confirmate.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Social