Connect with us

TENIS

FOTO. La 11 ani, Patrik Bolduţ a câştigat un turneu în care a învins sportivi şi cu 20 de ani mai în vârstă

Puştiul minune al tenisului sălăjean a făcut senzaţie la Bavaria Gold Cup, competiţie ce face parte din circuitul Tenis Partener. Deşi are doar 11 ani, Bolduţ a reuşit să învingă sportivi în vârstă de 30 sau 34 de ani pentru a pune mâna pe marele trofeu


La finele săptămânii trecute, Asociaţia Tenis Club By Bogdan Cuceu a organizat competiţia Bavaria Gold Cup, un turneu GOLD ce face parte din calendarul Tenis Partener şi care s-a desfăşurat la Baza de Tenis a Primăriei Zalău, cu ajutorul sponsorilor Bavaria Gold și Cronos Impex SRL. A fost o participare numeroasă, la fel cum s-a întâmplat şi la turneele precedente. La această ediţie au fost 103 înscriși din judeţele Sălaj, Cluj, Satu Mare, Maramureş şi Bihor.

Organizatorii au propus şapte nivele de simplu, 4, 5, 6, 6 (+45 de ani), 7, 8 şi 9 şi două nivele de dublu, 6 şi 7. La cel mai mic nivel au participat nu mai puţin de zece sportivi, iar după meciuri disputate, trofeul a fost câştigat de jibouanul Daniel Soran, după o finală cu zălăuanul Ştefan Suciu.

La nivelul 5 au fost nu mai puţin de 23 de participanţi, fiecare dorind să ajungă în marea finală şi să pună mâna pe trofeul aferent câştigătorului, iar cel care a izbutit acest lucru a fost zălăuanul Vlad Mercea, în urma unei finale cu Gabriel Almaş.

La nivelul 6 a avut loc, nu aş spune chiar o surpriză, dar, puştiul minune al tenisului sălăjean a reuşit să câştige competiţia. În vârstă de 11 ani, Patrik Bolduţ a făcut senzaţie la Bavaria Gold Cup şi a trecut pe rând de Răzvan Ardelean (15 ani), Lucian Chereji (30 ani), Corneliu Bălănean (34 ani) şi în finală de Mara Ruzici (22 ani) pentru primul său trofeu în circuitul Tenis Partener.

La nivelul 6 (+45 de ani) au fost înscrişi şapte sportivi, iar marele câştigător a fost zălăuanul Gabriel Terheş, după o finală cu jibouanul Albert Daroczi.

La nivelul 7 s-au întrecut 14 sportivi, iar în cele din urmă, trofeul a revenit experimentatului Ioan Hodrea, cel care a demonstrat că la vârsta de 61 de ani se mişcă foarte bine, reuşind să treacă în finală de Gyorgy Szollossy (Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş). Până să ajungă în finală, Hodrea a mai trecut de David Chiş (20 ani), Ionuţ Bălăjel (35 ani) şi Nicolae Roşca (47 ani).

La nivelul 8, sătmăreanul Daniel Nicu s-a impus în finală în faţa zălăuanului Thomas Florean, în timp ce la nivelul 9 s-a impus experimentatul Cătălin Plăcintar (Cluj-Napoca).

În ceea ce priveşte probele de dublu, la nivelul 7 s-a impus perechea formată din Thomas Florean şi Horea Margin, după o victorie în trei seturi în faţa cuplului Pavel Muste – Constantin Silaghi. La nivelul 6 la dublu, în finală au ajuns Ioan Hodrea – Viorel Cuceu şi Răzvan Ardelean – Ioan Ardelean, cei din urmă, cuplul format din tată-fiu de altfel, reuşind să se impună pentru a pune mâna pe marele trofeu.

“A fost ultimul turneu din calendarul de vară. Urmează calendarul de iarnă, unde doresc să organizez cel puţin două turnee. Urmează Turneul Campionilor de la Braşov, unde sperăm să avem cel puţin doi jucători din Zalău”, ne-a spus Bogdan Cuceu, organizatorul competiţiei.

La Bistriţa se va organiza un summer stars cu cei mai buni jucători de nivel 9 (cel mai ridicat nivel de joc). La această competiţiei, judeţul Sălaj va fi reprezentat de Bogdan Cuceu, dublu câştigător de turnee Platinum la simplu din trei finale disputate. În plus, Cuceu a câştigat şi o finală Platinum la dublu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS