Connect with us

Social

Purtarea măştii în spaţiile deschise devine obligatorie şi în UAT Jibou!

La ultima raportare din partea Prefecturii Sălaj, oraşul Jibou este pe lista UAT-urilor care depăşesc rata de 3 infectări la mia de locuitori, fapt pentru care purtarea măştii în spaţiile publice deschise devine obligatorie


Situaţia epidemiologică din Sălaj tinde să iasă de sub control, dacă nu a ieşit deja… Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pentru mai multe şedinţe extraordinare în care s-a încercat luarea celor mai bune măsuri pentru combaterea acestui virus nenorocit.

Una dintre măsurile stabilite a fost obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise, în zonele în care rata de infectare cu noul coronavirus depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori.

Până ieri, pe această listă se afla municipiul Zalău şi comunele Carastelec, Treznea, Bănişor, Sălăţig şi Hereclean.

În ultimele 24 de ore, în Sălaj s-au înregistrat 145 de cazuri noi, ceea ce reprezintă un record absolut, iar odată cu această explozie, şi alte UAT-uri au depăşit pragul de 3 infectări la mia de locuitori.

Astfel, pe lângă cele cinci UAT-uri de ieri, de astăzi rata de 3 infectări la mia de locuitori a fost depăşită şi de UAT Jibou şi UAT Meseşenii de Jos. Ceea ce înseamnă că în aceste zone, masca va deveni obligatorie şi în spaţiile publice deschise.

“Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori”, se arată în comunicatul Prefecturii Sălaj.


Incidență peste 3/1.000 locuitori:

Comuna Carastelec – 11.42

Comuna Treznea – 4.46

Municipiu Zalău – 4.39

Comuna Sălăţig – 4.19

Comuna Hereclean – 4.03

Comuna Bănişor – 3.56

Oras Jibou – 3.04

Comuna Meseşenii de Jos – 3.04


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Social