Connect with us

Politică

EXCLUSIV. PMP Sălaj şi-a stabilit listele pentru Alegerile Parlamentare

Vasile Cristian Lungu se află în fruntea listei pentru Senat, în timp ce la Camera Deputaţilor, lista este deschisă de Dumitru Cordoş, un zălăuan revenit în ţară după 14 ani petrecuţi în Statele Unite ale Americii


După Alegerile Locale, românii sunt aşteptaţi să iasă din nou la vot. La data de 6 decembrie vor avea loc Alegerile Parlamentare, astfel că în această perioadă, partidele politice îşi stabilesc listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

În Sălaj, primul partid politic care şi-a desemnat candidaţii a fost UDMR, după care a urmat PNL, PER Sălaj sau Alianţa USR-PLUS. În cursul zilei de astăzi, şi PMP Sălaj şi-a stabilit listele pentru alegerile parlamentare.

Cel care deschide lista pentru Senat este tocmai Vasile Cristian Lungu, cel care este preşedintele organizaţiilor Partidului Mişcarea Populară, atât în judeţul Sălaj, cât şi în judeţul Cluj.

După ce s-a şcolit în Statele Unite ale Americii, în anul 2016 a decis să intre în politică în PMP Sălaj, devenind ulterior liderul organizaţiei judeţene. Tot în 2016 a câştigat un mandat de senator în Parlamentul României.

Datorită rezultatelor sale bune, Lungu a fost redirecţionat spre PMP Cluj, după care din anul 2019 se află la conducerea ambelor filiale.

La alegerile din 6 decembrie, Vasile Cristian Lungu îşi doreşte să câştige un nou mandat de senator şi va candida în Sălaj, fiind cap de listă al PMP Sălaj.

În continuarea listei pentru Senat se află Teodor Peter, cel care la alegerile locale din 27 septembrie a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălăj, reuşind să obţină 884 de voturi (4,56 %). Pe locul 3 se află Marius Blaj – secretarul general al PMP Sălaj, cel care a candidat pentru o funcţie de consilier local la Zalău. Lista PMP pentru Senat este completată de Rodica Man – candidatul PMP Sălaj la funcţia de primar al comunei Someş Odorhei. Chiar dacă nu a câştigat Primăria, Rodica Man este consilier local în Someş Odorhei.

În ceea ce îl priveşte pe Vasile Cristian Lungu, acesta putea candida şi pe listele PMP Cluj, însă, a considerat că acolo sunt deja două nume importante, Dorinel Munteanu (Senat) şi Avram Fiţu (Camera Deputaţilor), astfel că a ales să fie “locomotiva” pentru Sălaj.

Cât despre lista pentru Camera Deputaţilor, pe locul 1 se află Dumitru Cordoş, un zălăuan revenit în ţară în urmă cu un an, după ce timp de 14 ani de zile a locuit în Statele Unite ale Americii.

Pe locul al doilea se află Emanuel Pop – candidatul PMP la funcţia de primar al oraşului Jibou, actual consilier local. În continuarea listei se află Radu Ştirb (candidat la Consiliul Judeţean Sălaj), Corneliu Pop (candidat la Consiliul Local Şimleu Silvaniei), Diana Coroian (candidat la funcţia de primar al comunei Gârbou, actual consilier local) şi Flaviu Vecian (candidat PMP la funcţia de primar al comunei Ileanda, actual consilier local).


Lista PMP Sălaj pentru Senat:

  1. Vasile Cristian Lungu
  2. Teodor Peter
  3. Marius Blaj
  4. Rodica Man

Lista PMP Sălaj pentru Camera Deputaţilor:

  1. Dumitru Cordoş
  2. Emanuel Pop
  3. Radu Ştirb
  4. Corneliu Pop
  5. Diana Coroian
  6. Flaviu Vecian

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Politică