Connect with us

BOX

Şimleuanii Mario Pop şi Sergiu Todoran, medaliaţi la Naţionalele de Box

Cei doi pugilişti de la CSM Zalău au reuşit să urce pe podium la categoriile 48 kg, respectiv 57 kg la Campionatul Naţional de Juniori desfăşurat la Târgu Jiu


După o lungă perioadă de pauză, pugiliştii de la CSM Zalău au revenit în ring cu ocazia Campionatului Naţional de Juniori ce s-a desfăşurat la Târgu Jiu, în perioada 14 – 18 octombrie.

Pentru ediţia din acest an, Clubul Sportiv Municipal Zalău a deplasat un lot format din opt sportivi. Este vorba despre Mario Pop (48 kg), Sergiu Todoran (57 kg), David Chiş (60 kg), Cristian Terec (63 kg), Antonio Man (66 kg), Denis Ispan (75 kg), Darius Lupuţ (80 kg) şi Dennis Simuţiu (+80 kg). Sportivii au fost însoţiţi de antrenorul Adrian Popuţea, obiectivul clubului fiind două medalii.

David Chiş s-a aflat la primul meci oficial, iar lipsa experienţei şi-a spus cuvântul astfel că sălăjeanul a pierdut, în ciuda faptului că a reuşit două reprize bune.

În ceea ce îl priveşte pe Cristian Terec, să spunem că acesta are în palmares titul de vicecampion naţional la cadeţi, însă la prima experienţă la Naţionalele de juniori, Terec a fost învins de Cristian Bugheanu de la Câmpulung Muscel.

La 66 kg, Antonio Man a cedat împotriva lui Mihai Mîndirigiu.

Denis Ispan, începătorul cu o inimă mare de pugilist, după cum l-a caracterizat antrenorul Adi Popuţea, a boxat fără frică, însă, experienţa superioară a adversarului Roberto Vizitiu a făcut diferenţa. La 80 kg, Darius Lupuţ a pierdut cu Rareş Stoiculescu de la Dinamo, în timp ce la +80 kg, Dennis Simuţiu a fost învins de Andrei Teodosiu din Râmnicu Vâlcea.

Astfel, după ce au avut loc meciurile preliminarii, în fazele superioare au reuşit să ajungă doi sportivi din judeţul Sălaj, Mario Pop şi Sergiu Todoran, ambii fiind de la secţia Clubului Sportiv Municipal Zalău din Şimleu Silvaniei. Ajuns în semifinale, tânărul Mario Pop a boxat împotriva lui Marian Palapiuc de la Bacău, fiind învins de sportivul băcăuan. În ceea ce îl priveşte pe Sergiu Todoran, sportivul şimleuan a trecut de albaiulianul Abel Adam, însă a fost oprit în semifinale de craioveanul Florin Camen. Ambii sălăjeni au avut meciuri grele în semifinale, însă chiar dacă au fost învinşi, cei doi şimleuani s-au ales cu medaliile de bronz.

În perioada 3 – 10 noiembrie va avea loc Campionatul Naţional Feminin, acolo unde CSM Zalău va participa cu 12 sportive.

“Având în vedere că nu sunt permise sparingurile şi meciurile fără testare Covid, nu ne-am permis să facem meciuri de verificare în această perioadă. Însă, obiectivul clubului a fost câştigarea a două medalii, ceea ce am reuşit. Sigur, este loc şi de mai bine întotdeauna. Urmează Campionatul Naţional feminin unde încă nu am definitivat lotul cu care participăm”.

Adrian Popuţea

Mai multe, în ziarul Sportul Sălăjean din 21 octombrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in BOX