Connect with us

Administraţie

Social-democratul Eugen Sorin Maxim, după ce a câştigat clar un nou mandat de primar la Bănişor: “Am fost, sunt şi rămân primarul tuturor”

Chiar dacă PSD a avut doar 6 voturi în plus faţă de PNL la Consiliul Local, social-democratul Eugen Sorin Maxim (546 de voturi) l-a surclasat pe candidatul liberalilor la funcţia de primar al comunei Bănişor (246 de voturi), faţă de care a primit de două ori şi ceva mai multe voturi!!! “Nu contează partidul, ci omul”, a fost sloganul comunităţii de pe Valea Banului, care prin vot l-a confirmat pe fostul primar şi pentru mandatul 2020 – 2024


În anul 2016, la doar 30 şi ceva de ani, Eugen Sorin Maxim devenea primarul comunei Bănişor. Tânărul edil avea o misiune importantă: să continue munca depusă în mandatele trecute de Gheorghe Pop.

Cu muncă multă, cu sacrificii şi pricepere, social-democratul a reuşit să ducă această comună pe drumul cel bun.

Astfel, Eugen Sorin Maxim a continuat proiectele colegului de partid, dar a demarat şi alte proiecte de investiţii, finanţate atât cu bani de la bugetul local, cât şi de la Guvern şi Uniunea Europeană.

Activitatea primarului de-a lungul celor patru ani a fost apreciată de cetăţenii comunei de pe Valea Banului. Ca urmare, la alegerile locale din 27 septembrie, candidatul PSD a reuşit să strângă cele mai multe sufragii, câştigând astfel încă un mandat de primar!

La Consiliul Local a fost o mică bătălie între PSD (237 voturi) şi PNL (231 voturi), pe care până la urmă a câştigat-o social-democraţii la doar 6 voturi! În noul Consiliu Local se vor regăsi însă consilieri şi de la încă alte 4 formaţiuni politice (PMP, Alianţa USR PLUS, Pro România şi ALDE), dar şi un candidat independent (Adrian Sabou)!

Dacă la Consiliul Local a existat o luptă strânsă, la primari nu au existat emoţii. Astfel, Eugen Sorin Maxim a primit 546 de voturi, mai mult decât dublu faţă de candidatul PNL – Traian Ardelean, cel care a adunat 246 de voturi.

A fost clar că oamenii din cele trei sate ale comunei (Bănişor, Ban şi Peceiu) au pus ştampila pe omul Eugen Sorin Maxim nu pe candidatul PSD. A fost un vot emoţional la Bănişor, acolo unde peste 200 de oameni care nu au votat PSD, dar l-au votat pe fostul primar! Aici, sloganul “Fapte, nu vorbe” s-a potrivit de minune, iar comunitatea locală a apreciat acest aspect.

Din totalul de alegători înscrişi pe liste (1.683 de oameni cu drept de vot), 1047 de alegători au fost prezenţi la urne, ceea ce înseamnă un procent de 62,21 %, mult peste media naţională.

“Am fost, sunt şi rămân primarul tuturor locuitorilor din comuna Bănişor. Vă mulţumesc pentru susţinere. Mulţumesc familiei pentru tot. Obiectivele pentru noul mandat sunt finalizarea proiectelor începute, mai avem două proiecte mari în lucru, pe PNDL II. Am obţinut finanţare pentru Cămin cultural din Peceiu, la care avem deja ordin de ministru. Am discutat cu un consultant care a şi pregătit proiectul tehnic. Totodată, s-au depus proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere, dar şi pentru construire de poduri pe CNI”.

Eugen Sorin Maxim, primarul comunei Bănişor


Rezultatele după alegerile locale în comuna Bănişor:

Primărie:

Eugen Sorin Maxim (PSD)             – 546 voturi (53.63%)

Traian Ardelean (PNL)                    – 246 voturi (24.16%)

Ioan Marius But (Alianţa USR PLUS) – 116 voturi (11.39%)

Dumitru Cadar (Pro România)     – 104 voturi (10.21%)

Alexandru Nicolae Chiş (PNŢCD)               – 6 voturi (0.58%)

 

Consiliul Local – 11 consilieri:

PSD: 237 voturi (24.43%)                               – 3 consilieri

PNL: 231 voturi (23.81%)               – 3 consilieri

PMP: 127 voturi (13.09%)             – 1 consilier

Alianţa USR PLUS: 104 voturi (10.72%) – 1 consilier

Adrian Sabou:  96 de voturi (9.89%) – 1 consilier (candidat independent)

Pro România: 94 de voturi (9.69%) – 1 consilier

ALDE: 56 de voturi (5.77 voturi) – 1 consilier

PNŢCD: 25 de voturi (2.57%)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Administraţie