Connect with us

Social

Imagini apocaliptice într-un sătuc din Sălaj


Cu un gest reprobabil, răstignirea de la ieșirea din localitatea Piroșa (comuna Băbeni) a fost dată la pământ de unii cetățeni. Acest lucru a adus mari nemulțumiri în rândul sătenilor


În satul tradițional din România, regăsim cel puțin o răstignire la intrarea în localitate și una la ieșire.  Tradiția persistă și în județul Sălaj, iar oamenii cu frica lui Dumnezeu văd un rol protector al răstignirii.  Un  “Doamne ajută ” și o semnul Crucii înseamnă pentru ortodocși o gură de oxigen sau hrană pentru sufletul lor, de fiecvare dată când aceștia trec prin zonă.

Într-un sat din județul Sălaj, acest simbol al creştinătăţii a fost doborât de niște oameni, din motive necunoscute, cel puțin deocamdată.

S-a întâmplat în Piroșa – un sătuc din comuna Băbeni, acolo unde o răstignire sfințită de preoți a fost dată la pământ de câțiva săteni supărați.

Gestul reprobabil a adus un cor de nemulțumiri a cetățenilor, cu atât mai mult cu cât familia care a construit troița nu a fost anunțată despre acest gest.

“Răstignirea a fost sfințită acum câțiva ani de trei preoți. Nu putem face ce vrem cu lucruri sfinte”, spune un sătean.

Pe acest subiect, însă, vom reveni în zilele următoare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Social