Connect with us

TENIS

Patrik Bolduţ şi Oana Flonta, câştigătorii unui turneu la Bistriţa

Sportivii legitimaţi la ACS Sergiu Carp Tennis Club şi CSM Zalău au făcut senzaţie la ediţia de toamnă a Cupei Influent. Cei doi zălăuani au câştigat competiţia de la categoriile de vârstă 12 ani băieţi, respectiv 14 ani fete


La finalul săptămânii trecute, municipiul Bistriţa a găzduit ediţia de toamnă a Cupei Influent, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis.

Turneul s-a desfăşurat la cinci categorii de vârstă. Este vorba despre 10 ani băieţi, 12 ani băieţi şi fete, 14 ani fete şi băieţi şi 16 ani fete. Şi tenismenii din judeţul Sălaj au fost prezenţi la această competiţie.

Andrei Ciortea şi Patrik Bolduţ, ambii de la ACS Sergiu Carp Tennis Club (12 ani B), Oana Flonta de la CSM Zalău (14 ani), Cezara But de la ACS Sergiu Carp Tennis Club (16 ani). Totodată, arbitrul principal al turneului a fost nimeni altul, decât sălăjeanul Andrei Brisc.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Patrik Bolduţ şi Oana Flonta, cei doi tenismeni reuşind să câştige locul 1 la categoriile de vârstă din care au făcut parte. Parcă ne-am obişnuit cu succesul lui Patrik Bolduţ, puştiul sălăjean demonstrând încă o dată că talentul şi rezultatele îl recomandă printre cei mai buni.

Elevul lui Sergiu Carp a reuşit să câştige al treilea turneu la categoria de vârstă 12 ani, după Trofeul Marc şi Cupa Carmolact Motor.La Cupa Influent, Patrik Bolduţ nu a avut nicio emoţie şi a reuşit să câştige turneul fără să piardă vreun set. În marea finală, sălăjeanul a trecut de Şerban Rus, favoritul principal. Puştiul este pe o pantă ascendetă şi va participa anul viitor la un turneu internaţional ce va fi organizat de Academia lui Rafael Nadal.

În ceea ce o priveşte pe Oana Flonta, să spunem că sportiva legitimată la CSM Zalău a avut parte de un turneu reuşit şi şi-a respectat blazonul, fiind considerată favorita principală a categoriei de vârstă 14 ani.

Zălăuanca a avut un parcurs fără greşeală până în finală, acolo unde o aştepta buna sa prietenă Vanessa Nocaci. Finala a fost una destul de echilibrată, iar primul set i-a aparţinut Vanessei, 6 – 3. Flonta a revenit în setul al doilea, 7 – 5 şi a câştigat meciul în super tiebreak, 10 – 2.

Şi Cezara But a avut o prestaţie bună la categoria de vârstă 16 ani, reuşind o clasare pe locul al patrulea. Andrei Ciortea este încă la început de drum şi s-a oprit în primul tur.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS