Connect with us

Ştiri din Sălaj

Câţi sălăjeni s-au vindecat de coronavirus de la începutul pandemiei


Conform informaţiilor venite de la Instituţia Prefectului, în Sălaj sunt 672  pacienţi declaraţi vindecaţi de la începutul pandemiei


Astăzi, 16.10.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj, se prezintă astfel:

■ 1332 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
■ 72 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
■ 672 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei;
■ 620 cazuri pozitive în prezent, din care, 142 persoane spitalizate, iar 478 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie);
■ 1141 persoane aflate în carantină la domiciliu;
■ 40 persoane decedate, inregistrate de la începutul pandemiei.
■ UAT-urile din județul Sălaj, în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, au depășit pragul de 3 sunt următoarele:
– Zalău – 4,43;
– Bănișor – 3,13;
– Carastelec – 7,71;
– Hereclean – 4,08;
– Sânmihaiu Almașului – 3,57.

■ Măsurile instituite la nivelul UAT-urilor menționate, sunt publicate în hotararea CJSU nr 39/12.10.2020, care poate fi consultată pe următoarea pagină:
https://sj.prefectura.mai.gov.ro/…/Hot-CJSU-39-masuri…
* Datele menționate sunt în dinamică și se pot schimba de la o ora la alta.

■ Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!

La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.
Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.
* Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj