Connect with us

FOTBAL

Premieră pentru arbitrul Alexandru Turian: Şase meciuri de Liga a III-a în doar 5 etape!

Asistentul zălăuan traversează cea mai bună perioadă de când a promovat în lotul arbitrilor pentru Liga a III-a. De la startul sezonului, zălăuanul a oficiat în toate cele 5 etape de Liga a III-a, dar în plus, a fost delegat şi la restanţa de miercuri, dintre CSM Satu Mare şi CSC Sânmartin


Sălajul încă mai are arbitri care fac cinste judeţului la nivelul ligilor superioare. La cel mai înalt nivel activează Tunyogi Ferencz, asistentul zălăuan având o perioadă bună în Liga 1, unde a fost delegat la patru jocuri în primele şase etape.

În Liga a II-a, Sălajul nu mai are niciun “cavaler al fluierului”, dar în Liga a III-a, sunt trei “centrali” şi cinci “asistenţi”. Cel puţin aşa arată lista de pe Comisia Centrală a Arbitrilor, însă nu toţi arbitri au fost activi în ultima perioadă.

Există şi un exemplu pozitiv. Este vorba de asistentul zălăuan Alexandru Turian, care s-a pregătit exemplar şi drept dovadă a fost printre primii arbitri la testele susţinute înainte de începerea sezonului.

Alexandru Turian a fost delegat încă din prima etapă a campionatului Ligii a III-a, iar prestaţiile sale bune i-au deteminat pe cei din cadrul CCA să îl delege şi la următoarele jocuri.

Drept urmare, asistenul zălăuan a ajuns să traverseze cea mai bună perioadă de când activează în Liga a III-a şi a fost delegat în toate cele cinci etape. Mai mult, Alexandru Turian a fost delegat la şase jocuri în cinci runde, deoarece el a fost trimis să oficieze şi la restanţa de miercuri, dintre CSM Satu Mare şi CSC Sânmartin, partidă din Seria a X-a a Ligii a III-a.

CSM Satu Mare – Gloria Bistriţa, ACS Fortuna Becicherecu Mic – CSC Ghiroda, CS Ocna Mureş – CSO Cugir, CS Minaur Baia Mare – CS Luceafărul Oradea, ACS Progresul Pecica – ACS Poli Timişoara şi CSM Satu Mare – CSC Sânmartin sunt cele şase jocuri de Liga a III-a, la care Alexandru Turian a oficiat în ultima lună.

Asistentul zălăuan a promovat în Liga a III-a, în anul 2018 şi a strâns peste 30 de meciuri la acest nivel. Speră să îşi continue parcursul bun şi cât mai rapid să reuşească promovarea în lotul arbitrilor din Liga a II-a. “Aştept să se organizeze examen şi voi participa. Sper să promovez în lotul arbitrilor de Liga a II-a. M-am axat pe arbitaj şi vreau să ajung cât mai sus”, spune Turian.

O perioadă bună a mai avut asistentul zălăuan şi anul trecut, când a fost delegat la patru meciuri de Liga a III-a, în doar trei săptămâni. În ce priveşte recordul delegărilor consecutive, acesta aparţine lui Ioan Onicaş. În anul 1996, fostul arbitru a fost delegat de 18 ori în 17 etape consecutive de Liga a II-a.

“Este cea mai bună perioadă de când sunt în Liga a III-a şi mă bucur că am fost delegat la atâtea jocuri. Cred că se datorează prestaţiei bune la jocurile pe care le-am avut şi rezultatele obţinute la testări”, a spus Alexandru Turian.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL