Connect with us

Actualitate

481 de cazuri pozitive în prezent în Sălaj

Astăzi, 11.10.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj, se prezintă astfel:

■ 1110 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
■ 53 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
■ 593 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei;
■ 481cazuri pozitive în prezent, din care, 137 persoane spitalizate, iar 344 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie);
■ 775 persoane aflate în carantină la domiciliu;
■ 36 persoane decedate, înregistrate de la începutul pandemiei.
■ La nivelul județului Sălaj, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este de 1,79.

* Datele menționate sunt în dinamică și se pot schimba de la o ora la alta.

■ Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!
La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Cornelia

    11 October 2020 at 19:40

    Cei despre care scrieți că au consimțit să se izoleze,de fapt nu mai au loc în spital,ba pe unii cu test pozitiv nici nu i-a contactat DSP. Sunt persoane speriate(datorită mediatizării excesive)și care nu știu cui să se adreseze, cine le dă concediu medical și care se tem pentru viața lor și pentru familiile lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Actualitate