Connect with us

HANDBAL

Alexandra Dindiligan, handbalista care a lăsat Clujul pentru Zalău. “Mi se potriveşte această echipă. Domnul Tadici poate să scoată ce este mai bun din mine”

Alexandra Dindiligan, handbalista care a lăsat Clujul pentru Zalău După cinci ani petrecuţi la Universitatea Cluj, extrema în vârstă de 23 de ani a ales să joace din acest sezon pentru HC Zalău. Campioană mondială de junioare în 2014 cu România şi medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de tineret din 2016, handbalista originară din Galaţi a venit la poalele Meseşului să facă treabă bună şi să ajute echipa, iar prin evoluţii cât mai bune să aspire chiar la Naţională


Faţă de alte echipe care s-au lăfăit în transferuri care mai de care mai sonore, HC Zalău a apelat doar la patru achiziţii. De fapt au fost trei transferuri, deoarece Paula Teodorescu a revenit la echipă după ce a făcut pauză un an din activitatea sportivă.

Pivotul Mouna Jlezi, extrema dreapta Cristina Mitrache şi extrema stânga Alexandra Dindiligan sunt jucătoarele transferate sub Meseş pentru noul sezon. Dintre cele trei jucătoare, Alexandra Dindiligan are cele mai multe sezoane jucate în Liga Naţională. Nu mai puţin de cinci ani a evoluat jucătoarea de 23 de ani la Universitatea Cluj, formaţie pentru care a înscris aproape 200 de goluri în competiţiile interne.

“U Cluj a fost prima mea echipă de Liga Naţională. Nu a fost o decizie uşoară de luat când am plecat de la Cluj după 5 ani, dar am simţit am nevoie de o schimbare şi am ales să vin cu sufletul deschis la Zalău. Am venit la o echipă cu tradiţie şi cu suporteri devotaţi. Am avut mai multe variante dar am ales HC Zalău pentru că este o echipă tânără. Aici sunt jucătoare dornice de afirmare şi cred că mi se potriveşte stilul de joc pe care îl are HC Zalău”, ne-a declarat Alexandra Dindiligan.

Nerăbdătoare să debuteze la HC Zalău: “Sper să nu se mai amâne startul, fiindcă este frustrant să te tot antrenezi şi să nu ştii când începi”

De aproape trei luni de zile, HC Zalău a început pregătirile pentru noul sezon, care în mod normal trebuia să înceapă la finalul lunii august. Suntem în finalul lunii septembrie, iar Liga Naţională încă nu a început, astfel că şi pentru jucătoare pregătirea devine plictisitoare.

Sătulă de atâtea amânări, Alexandra Dindiligan speră ca Liga Naţională să înceapă cât mai repede, însă nu sub formă de turnee ci prin disputarea etapelor normale de campionat.

“Sunt nerăbdătoare să înceapă campionatul. Sper să nu se mai tot amâne, fiindcă am văzut că şi în alte ţări campionatele au început în condiţii normale, sub fomă de etape săptămânale, nicidecum sub formă de turnee. Mi-aş dori ca lucrurile să intre în normalitate. Este foarte obositor să te antrenezi încontinuu şi este foarte frustrant să nu şti când începe campionatul, dar nici sub ce formă. Mi-aş dori să se gândească Federaţia şi la noi şi sper să jucăm sub formă de etape săptămânale. Este o încărcătură foarte mare să jucăm turnee şi mi se pare foarte obositor”, spune jucătoarea, care abia aşteaptă meciurile de la Zalău cu spectatori.

“În unele ţări deja se joacă cu public, ceea ce ne dorim şi noi, fiindcă este foarte greu să joci într-o sală goală. Publicul contează enorm, mai ales la Zalău. Eu ştiu asta, fiindcă am jucat contra Zalăului cu Universitatea Cluj şi ştiu ce atmosferă fac suporterii lui HC Zalău”, a mai spus handbalista.

“Îmi doresc să ajung la Naţională, dar sunt conştientă că e mult de muncit”

Născută la Galaţi, Alexandra Dindiligan a început handbalul în oraşul natal, după care şi-a continuat junioratul la Centrul Naţional de Excelenţă de la Rm. Vâlcea.

În perioada 2012 – 2014 a fost componentă a lotului naţional de junioare, cu care a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial din 2014, iar în 2016 a obţinut medalia de bronz cu lotul de tineret, la Campionatul Mondial din Rusia.

Nu a apucat să debuteze la naţionala de senioare, dar nu este târziu să o facă, mai ales că are doar 23 de ani.

“Eu îmi doresc să ajung la lotul de senioare, dar sunt conştientă că este vorba de multă muncă. HC Zalău poate fi o rampă de lansare pentru mine, iar domnul Tadici poate să scoată ce este mai bun din mine. Deocamdată mă gândesc la ce am de făcut la echipa mea şi sper să facem o treabă bună în acest sezon. Avem o echipă tânără, dar tinereţea poate compensa experienţa prin multă muncă. După cum le văd pe colege, toate sunt dornice de muncă şi de afirmare”, spune Alexandra Dindiligan.

Mesaj pentru fanii Zalăului: “Să fie alături de noi în orice situaţie”

Din luna februarie nu s-a mai jucat handbal la Zalău şi şansele sunt mici ca spectatorii să poată vedea meciuri în Sala Sporturilor în perioada imediat următoare.

Se aşteaptă relaxarea măsurilor impuse de autorităţi pe fondul pandemiei de coronavirus, astfel încât să poată începe Liga Naţională, iar spectatorii să poată avea acces la meciuri.

“Sper să nu se mai amâne campionatul, să începem în condiţii normale, iar dacă este posibil să jucăm cu spectatori. Speră ca fanii Zalăului să fie alături de noi în orice situaţie, atât la sală, cât şi în faţa televizoarelor.Dacă în alte ţări se poate juca, cred că se poate şi la noi”, a încheiat Alexandra Dindiligan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL