Connect with us

FOTBAL

FOTO. Merita mai mult! Sportul Şimleu s-a oprit în turul III al Cupei României, după un gol primit în minutul 90!

Gruparea de sub Măgura a avut şansele mai bune de a marca, însă, la 1 – 0 pentru şimleuani, centralul partidei a acordat lovitură de la 11 m pentru bihoreni, după o fază controversată, acela fiind momentul psihologic al partidei. Deşi au mai avut câteva şanse, băieţii lui George Zima au încasat şi golul 2 în minutul 90, fapt ce a coincis şi cu eliminarea din Cupa României…


Sportul Şimleu a fost surpriza plăcută din Cupa României. După ce a trecut de SCM Zalău şi CSM Sighetu Marmaţiei, băieţii lui George Zima sperau să învingă şi CSC Sânmartin în faza a III-a şi să aducă sub Măgura o echipă de Liga a II-a. Din păcate nu a fost să fie şi chiar dacă meritau mai mult de atât, Sportul Şimleu a fost învinsă pe teren propriu de echipa bihoreană, după un gol marcat în ultimul minut.

Prima repriză a fost destul de echilibrată, iar Dan Martin a fost aproape să deschidă scorul pentru sălăjeni, dar lovitura sa de cap a trecut peste. Nici Gueye Mansour nu a fost mai inspirat, iar atacantul Şimleului a ratat din postură de 1 vs 1 cu portarul advers. Şi cei de la CSC Sânmartin au avut câteva situaţii bune, însă nimic periculos pentru poarta lui Paul Cosma.

În partea secundă, jocul s-a animat, iar şimleuanii au început să-şi arate colţii, nu înainte ca bihorenii să rateze o ocazie importantă, Cosma respingând de sub bară şutul lui Sergiu Pop.

La scurt timp, Dănuţ Contraş a centrat perfect în urma unei lovituri de la colţul terenului, “căpitanul” Marius Leitan a recentrat, iar Gabriel Caba a înscris cu o lovitură de cap, în minutul 52. Era 1 – 0 şi Sportul Şimleu era pe val. Intrat după pauză, Adelin Neaga şi-a făcut simţită prezenţa, dar şutul său de la marginea careului de 16 m a trecut puţin pe lângă, iar imediat după, în partea stângă, Adelin a scăpat singur cu portarul advers pe care a încercat să-l învingă cu un lob, însă mingea s-a dus peste poartă.

În minutul 63 s-a petrecut o fază controversată în careul şimleuanilor, după o alunecare a unui fundaş de la Şimleu, gazdele zic că a fost la minge, dar arbitrul a fost de altă părere. În fine, Sergiu Pop şi-a asumat responsabilitatea de la oaspeţi şi a transformat în siguranţă lovitura de la 11 m.

A fost un moment psihologic, iar din acel moment, bihorenii au fost ceva mai periculoşi, deşi meciul a fost destul de echilibrat. În minutul 87, după o acţiune personală, Alexandru Sorian a trimis o torpilă de la 40 m, dar Paul Cosma a scos periculos de sub bară, iar cele două echipe se pregăteau pentru două reprize de prelungiri.

Doar că…

În minutul 90, Dacian Ban a avut o acţiune în banda stângă, a pătruns în careu şi a şutat plasat la colţul lung, marcând golul 2 al echipei din Sânmartin.

În prelungiri, Sportul Şimleu a beneficiat de o lovitură liberă de la aproximativ 18 m, dar şutul lui Bogdan Ciaca a fost apărat de Beke Eduard, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 1 – 2, rezultat în urma căruia CSC Sânmartin s-a calificat în faza a IV-a a Cupei României, în timp ce pentru Sportul Şimleu a fost capăt de drum în “competiţia surprizelor”.


Sportul Şimleu – CSC Sânmartin 1 – 2 (0 – 0)

Au marcat: Gabriel Caba (’52), respectiv Sergiu Pop (’63 – pen.) şi Dacian Ban (’90)

Sportul Şimleu: Paul Cosma – Bogdan Oltean (’90+1 Lazar Zoltan), Ismael Guiti, Marius Leitan (cpt.), Gabriel Caba, Răzvan Pop (’75 Bogdan Ciaca), Alex Cătuna, Bodis Istvan (’85 George Pop), Daniel Contraş (’90+1 Silviu Crişan), Dan Martin (’46 Adelin Neaga) şi Gueye Mansour. Rezerve: Sipos Jozsef – Olimpiu Ardelean, Luigi Pop şi Sebastian Pop. Antrenor: George Zima

CSC Sânmartin: Beke Eduard – Andras Patric, Ştefan Pintea, David Lupşe, Mircea Pop, Alexandru Sorian (cpt.), Dacian Ban, Sebastian Brata, Marian Arsene, Paul Suciu şi Ştefan Meşter. Au mai intrat: Sergiu Pop, Darius Sfîrlea, Raul Baciu şi Habakuk Cyrus – Damut. Rezerve: David Bitiş – Florin Pop şi Raul Ember. Antrenor: Cosmin Bodea


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL