Connect with us

FOTBAL

FOTO şi VIDEO. Sportul Şimleu, o nucă tare pe teren propriu. A scos un punct şi cu CA Oradea


Chiar dacă în ultimele 30 de minute a acuzat oboseala şi nu a mai contat în atac, formaţia şimleuană a ieşit onorabil din confruntarea cu CA Oradea, pe care a încheiat-o la egalitate, scor 1 – 1. Astfel, şimleuanii au ajuns la cinci puncte acumulate în primele patru runde din campionat


Prima înfrângere din acest sezon a fost una dură pentru Sportul Şimleu, care a cedat cu 1 – 4 în deplasarea de la Şomcuta Mare. Elevii lui George Zima au trecut însă rapid peste acest eşec şi s-au concentrat la maxim pentru confruntarea cu CA Oradea, de la Şimleu Silvaniei.

În faţa unei echipe ce a venit tot din Liga a IV-a, Sportul Şimleu a fost hotărâtă să obţină maxim, dar până la urmă a trebuit să se mulţumească şi cu o remiză, în condiţiile în care, în a doua repriză a contat foarte puţin în atac.

După un început de joc echilibrat, bihorenii au fost cei care au deschis scorul în minutul 20. Victor Dobrescu a fost faultat în careu şi arbitrul a dictat 11 m, iar de la punctul cu var, căpitanul Cosmin Letan a marcat cu precizie.

Gazdele nu au acuzat şocul primirii golului, ba din contră au revenit rapid în atac şi după doar 3 minute a venit egalarea. Gueye Mansour a încercat o execuţie pretenţioasă, mingea a ajuns la colţul lung, unde a apărut foarte bine Marius Leitan, care din câţiva metri a şutat în forţă pentru 1 – 1.

Sportul Şimleu a prins curaj, iar în minutul 32, Mansour putea face 2 – 1, cu un şut-centrare, la care mingea s-a dus puţin peste transversală. O ocazie mare a mai avut şi celălalt jucător de culoare, Ismael Guiti, care a reluat cu capul, puţin pe lângă, după o centrare primită de la Bogdan Ciaca.

Oaspeţii au răspuns prin şutut lui Dobrescu din minutul 42,  care s-a dus puţin pe lângă poartă, dar repriza s-a încheiat cu un atac al lui Adelin Neaga, la care s-a cerut penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Prima repriză s-a încheiat 1 – 1, iar acesta avea să fie şi scorul final. Până la urmă, echipa pregătită de George Zima poate fi mulţumită şi cu acest punct, deoarece în a doua repriză a acuzat oboseala şi nu a mai contat în atac.

În schimb, CA Oradea a dominat şi a avut trei ocazii mari de a trece în avantaj, toate  irosite de Dobrescu, un jucător care în trecut a fost şi la FC Zalău.

Astfel, atacantul a tras în bară din 6 m, în minutul 58, iar tot el a trimis cu capul puţin pe lângă, în minutul 68, după o centrare primită de la Marius Hosu, ca după câteva minute, un şut exepediat de atacant, să fie scos de sub bară de portarul Sipos.

Bihorenii au mai avut acţiuni bune pe flancuri, dar defensiva Şimleului a rezistat bine şi jocul s-a terminat cu o remiză. După acest egal, Sportul Şimleu a ajuns la 5 puncte acumulate în patru etape şi acum aşteptă cu încredere jocul de miercuri, cu CSC Sânmartin, din faza a III-a a Cupei României.


Sportul Şimleu – CA Oradea 1 – 1 (1 – 1)

Au marcat: Marius Leitan (23), respectiv Cosmin Letan (20 – din 11 m)

Sportul: Sipos Jozsef – Răzvan Pop (’60 Bodis Istvan), Ismael Guiti, Gabriel Caba,  Marius Leitan (’75 Bogdan Oltean), Bogdan Ciaca (cpt.), Luigi Pop, George Pop (’75 Codruţ Ardelean), George Contraş (’88 Dan Martin) – Adelin Neaga şi Gueye Mansour (’88 Silviu Crişan). Rezerve: Paul Cosma – Olimpia Ardelean, Alexandru Cătuna şi Alexandru Crişan. Antrenor: George Zima. Delegat: Romeo Oltean

CAO: Cosmin Verdeş – Cristian Copil, Bogdan Mintaş, Daniel Stan, Loren Ioviţă, Cosmin Letan (cpt.), Raul Ardelean, Marius Hosu, Adrian Lazăr (46 Patrik Blăgea), Constantin Roşu (90  Urbanowski Cristian) şi Victor Dobrescu (75 Alexandru Lezeu). Rezerve: Vlad Gheţe – Alin Panti, George Gherman, Andrei Iacob, Darius Costea şi Darius Torok. Antrenor: Florin Fărcaş. Antrenor secund: Dorin Mihuţ


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL