Connect with us

Ştiri din Sălaj

La Ip s-a votat continuitatea. Markus Laszlo a câştigat al treilea mandat de primar

Candidatul UDMR  a reuşit să strângă 687 de voturi la algerile locale din 27 septembrie şi îşi va continua munca pentru dezvoltarea comunei şi în următorii patru ani


Era anul 2012 când Markus Laszlo devenea primarul comunei Ip. Au urmat opt ani de administraţie eficientă în care am constatat investiţii, realizări şi o creştere a nivelului de trai în comuna Ip.

Cetăţenii au fost mulţumiţi de ceea ce s-a petrecut în comună în ultimii ani şi tocmai de aceeea şi-au arătat manifestat susţinerea faţă de primarul UDMR şi la alegerile locale din 27 septembrie.

Din totalul de 3.002 cetăţeni înscrişi pe listele permanente, 1.432 s-au prezentat la vot, ceea ce rezultă un procent de 47,70 %. Totalul voturilor valabil exprimate a fost 1.404, 28 fiind voturi nule. Pentru funcţia de primar au fost cinci candidaţi, de la UDMR, PNL, PSD; ALDE şi PNŢCD.

S-a dorit continuitate, astfel că 687 de voturi s-au îndreptat spre Markus Laszlo, candidatul UDMR care a câştigat al treilea mandat cu un procentaj de 48,93 %.

Gheorghe Butcovan, candidatul PNL a strâns 410 voturi, în timp ce Liviu Hopide (PSD), cel care a fost şi viceprimarul comunei Ip în mandatul trecut, a obţinut 179 voturi. Marian Puşcaş (ALDE) – 123 voturi şi Liviu Ripaş (PNŢCD) – 5 voturi sunt rezultatele obţinute de ceilalţi doi candidaţi.

În ceea ce priveşte Consiliul Local Ip, UDMR are 6 consilieri, PNL are 4 consilieri, PSD are 2 consilieri, în timp ce ALDE are un consilier. Faţă de mandatul trecut, singura modificare este datorită ALDE care a “luat” un loc în Consiliul Local de la PSD.

“Mulţumesc cetăţenilor pentru participarea la alegerile locale, în special ţin să le mulţumesc susţinătorilor care au avut încredere în fostul şi viitorul primar al comunei Ip. Ţin să le transmit că împreună vom face cea mai bună echipă pentru a continua dezvoltarea comunei”.

Markus Laszlo


Rezultatele după alegerile locale în comuna Ip:

Primărie:

Markus Laszlo (UDMR) – 687 voturi

Gheorghe Butcovan (PNL) – 410 voturi

Liviu Hopide (PSD) - 179 voturi

Marian Puşcaş (ALDE) – 123 voturi

Consiliul Local:

UDMR - 6 consilieri

PNL - 4 consilieri

PSD – 2 consilieri

ALDE - 1 consilier


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj