Connect with us

Ştiri din Sălaj

În județul Sălaj au avut loc zece accidente la care vinovații au părăsit locul faptei


Zece evenimente rutiere soldate cu decesul a trei persoane și rănirea uşoară a altor opt. Vinovații au părăsit locul accidentului fiind ulterior identificați de polițiști


Pe raza județului Sălaj, în cele opt luni alte acestui an s-au înregistrat zece accidente de circulație în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior.

Evenimentele rutiere s-au soldat cu decesul a trei persoane și rănirea uşoară a altor opt.

De asemenea, cercetările continuă pentru administrarea întregului probatoriu în cauză.

Nu părăsi locul accidentului!

Conform art. 338, din Codul Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj