Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Lucrări de asfaltare în comuna Bălan

În această săptămână, lucrările de asfaltare din comună au fost reluate şi vor continua în următoarea perioadă. Lucrările au fost reluate în satul Gîlgău Almaşului, urmând ca asfaltul să ajungă şi pe străzile din Bălan, dar şi pe străzile celorlalte sate din comună


Apă şi canalizare, asta îşi doresc cetăţenii din comuna Bălan. Însă, dacă se poate, şi drumuri moderne şi condiţii ca la oraş. Ei bine, autorităţile locale îşi dau silinţa ca toate aceste doleanţe ale cetăţenilor să fie îndeplinite.

Astfel, în comună sunt deschise mai multe şantiere, cele mai mari fiind cele din cadrul proiectelor de apă şi canalizare, precum şi de asfaltare.

Primăria Bălan a reuşit să obţină finanţare pentru proiectul “Modernizare drumuri de interes local”, proiect ce prevede asfaltarea a 6.2 kilometri de străzi din toate satele comunei. Valoarea proiectului se ridică la suma de 6,7 milioane de lei, iar de lucrări se ocupă o firmă din Satu Mare.

Deşi lucrările de asfaltare au început în luna mai, firma din Satu Mare a fost nevoită să se ocupe de alte lucrări, în altă parte, dar acum au revenit în comuna Bălan şi lucrările sunt în toi. Joi, s-a reînceput asfaltarea în satul Gîlgău Almaşului, unde s-a asfaltat 1,5 km. Lucrările urmează să se desfăşoareş în celelalte sate din comună.

La capitolul asfaltări, trebuie menţionat faptul că au început lucrările de asfaltare pe Drumul Naţional 1 G, pe sectorul Hida – Tihău. Cum acest drum traversează şi satele Chendrea, Bălan, Chechiş şi Gâlgău Almaşului, lucrările la reţea de apă şi canalizare vor lua o pauză, urmând ca executanţii lucrărilor să se “mute” în Găllpâia.

“Se opresc lucrările de apă şi canalizare pentru că urmează să fie reabilitat drumul naţional de la Hida la Tihău. Şi ca să poată lucra ei, trebuie să lăsăm spaţiul liber. Până la 1 decembrie trebuie să fie gata drumul, că altfel se pierde finanţarea. Este o situaţie mai dificilă, dar nu puteam să mă opun. Este un lucru foarte bun că se reabilitează acest drum. Astfel, pe cei care se ocupă de lucrările la reţeaua de apă şi canalizare i-am repartizat în Gălpâia, acolo unde pot lucra liniştiţi”, ne-a declarat primarul Isaia Maghiar.

Totodată, în comuna Bălan se mai lucrează la staţia de epurare de la Gâlgău Almaşului, precum şi la bazinul de colectare a apei din puţuri, la Chechiş. Se lucrează la bazinul de alimentare cu apă a satelor Chendrea, Bălan şi Chechiş de 256 de metri cubi.

Să mai spunem că un alt şantier important este în localitatea Bălan. În cadrul proiectului “Reabilitare, modernizare şi dotare Dispensar uman”, un proiect ce are valoare contract finanţare de 920.112,98 lei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj